Боєць тхеквондо з Кам’янського – призер Чемпіонату Європи

Боєць тхеквондо з Кам’янського – призер Чемпіонату Європи

Боєць федерації тхеквондо Кам’янського став срібним призером Чемпіонату Європи серед кадетів.

 

Валентин Фіголь

 

Чемпіонат Європи з тхеквондо серед дітей, кадетів і молоді проходить у Талліні.

У складі кадетської збірної команди України в змаганнях взяв участь 12-річний Михайло Капуста. Боєць  представляє Дніпропетровську область і місто Кам’янське. Михайло – вихованець ДЮСШ №4, тренери О. Кирпа та А. Крістєва.

Наш юний земляк виборов срібну нагороду чемпіонату серед кадетів.

Боєць тхеквондо з Кам’янського – призер Чемпіонату Європи - ФОТО

«Михайло провів 4 поєдинки, здобувши перемогу в трьох з них у спортсменів з Греції, Кіпру і Азербайджану, –  прокоментував перемогу Олександр Кирпа. – Це перший такого рівня старт у Мишка, і ми вважаємо, що він був успішним. Є до чого прагнути і це тільки початок».

«Хочу подякувати за підтримку компанію Мтс Бетон і депутата міської ради Сергій Миршавка, депутатів Сергій Ворожко та Тимура Левченко, – наголосив тренер юного звитяжця. – Подяка тренерам збірної, команді спортсменів, які підтримували в кожному поєдинку, федерації тхеквондо України, батькам спортсмена, всім, хто вболівав за нас вдома в нашому місті і всім причетним!»

Тхеквондо – олімпійський вид спорту і одночасно – традиційний корейський вид єдиноборств. В тхеквондо б’ються, переважно, ногами – на довгій дистанції, з великою амплітудою, стрибками та обертами навколо вертикальної осі.

В змаганнях бійці спарингують в захисних обладунках. Забороняється бити руками по голові суперника та борюкатись із ним.

В Кам’янському федерація тхеквондо ВТФ – одна з численніших організацій, що практикують єдиноборства.