Перший день «червоної зони» в Кам’янському відчули не всі

Перший день «червоної зони» в Кам’янському відчули не всі

Перший день «червоної зони» карантину в Кам’янському: байдужість більшості та довжелезна черга за щепленням.

Автор: Валентин Фіголь.

Кам’янське увійшло, разом з Дніпропетровщиною, в «червону зону» карантину майже непомітно. Для більшості мешканців, принаймні.

На вулицях не побільшало людей в масках, попри зростання захворюваності та високий рівень госпіталізації через коронавірус.

Перший день «червоної зони» в Кам’янському відчули не всі - ФОТО

Щодо громадського транспорту, то водії автобусів зранку і вдень 18 жовтня були майже скрізь в масках. Пасажири – так і сяк, хоча людей в масках побільшало, в порівнянні з минулим тижнем.

Тримали карантин крамниці непродовольчих товарів – в центрі міста, принаймні. В супермаркетах касири просили покупців без масок надягнути маски перед обслуговуванням.

Перший день «червоної зони» в Кам’янському відчули не всі - ФОТО

Зате з вакцинацією від ковіду в понеділок був справжній аврал. Зранку 18 жовтня, як розповіли місцеві мешканці, черга до міського центру вакцинації, розташованого в будівлі Заводського терцентру соціального обслуговування, закінчувалась за огорожею центру, в районі крамниці «Дочки-синочки» (дивись головне фото). Біля 11 години черга була приблизно 200 людей, а на 13 годину – лишилась трохи більше півсотні. «Файзер кінчився – лишилась тільки астразенека!» – повідомила чергу жіночка, вийшовши після щеплення надвір.

Дехто підходив і, побачивши чергу бажаючих вакцинуватись, йшов геть.