Проблемні будинки на Аношкіна знову з теплом

Проблемні будинки на Аношкіна знову з теплом

Епопея з запуском системи опалення в трьох будинках на проспекті Аношкіна в Кам’янському триває. Зранку 19 листопада проблемні будинки  знову підключили до теплопостачання.

Автор: Валентин Фіголь.

Теплоносій в будинки 103, 115, 117 по проспекту Аношкіна подано приблизно о 9 годині ранку 19 листопада. Аварійно-ремонтні роботи на теплотрасі в районі СК «Прометей» тривали цілу ніч, прокоментував ситуацію Дмитро Губський, директор департаменту ЖКГ Кам’янського.

«Там були дуже складні зварювальні роботи, в кілька етапів, на кількох дірках, – зауважив Д. Губський. – Зношеність металу труб дається взнаки – іржа не тримає теплоносій».

Наразі відбувається запуск внутрішньобудинкових систем опалення в зазначених будинках. Теплоносій подано нормальних параметрів за темпера турою та тиском, акцентував Д. Губський.

Нагадаємо, через серію аварій на магістральному трубопроводі по вулиці Золотаревського, три 9-поверхових будинка по пр. Аношкіна досі лишалась без опалення. Днями теплопостачання будинків було переключено на теплотрасу по пр. Аношкіна, але надвечір 18 листопада стався порив і на цій теплотрасі, біля адмінкорпусу СК «Прометей».

На вирішення проблеми з опаленням цих будинків відреагувала і міська влада.

«Зараз утриманням і ремонтом тепломереж будинків на Аношкіна займається державна компанія «Дніпровська ТЕЦ», яка цього року взяла в оренду у міста тепломережі центральної частини Кам’янського на 25 років, – прокоментував ситуацію з теплопостачанням міський голова Андрій Білоусов. – Проте ми розуміємо, що їм дісталися вкрай зношені тепломагістралі, і самостійно вони їх відновити швидко не зможуть. Тому міська влада вирішила допомогти і мешканцям цих будинків, і тепловикам».

Як повідомив міський голова, з наступного року будинки 115 та 117 на Аношкіна, коштом міста повністю переведуть на автономне електричне опалення. Також будуть підсилені силові кабелі електромереж, що ведуть до будинків, та збільшена потужність внутрішньобудинкових електромереж, аби вони витримували додаткове навантаження.

Будинок №103 на Аношкіна залишиться на централізованому опаленні, але подаватися воно буде за іншою схемою, ніж було раніше.