Рибалки в Україні згодні платити за вилов, більший за встановлену державою норму

Рибалки в Україні згодні платити за вилов, більший за встановлену державою норму

П’ять тисяч українських рибалок висловились за оплату вилову риби, більшого за встановлену державою норму. Понад три тисячі згодні вважати нормою безоплатного вилову 5 кг риби, Такі результати показало опитування рибалок, влаштоване Державним агентством меліорації та рибного господарства України.

Автор: Валентин Фіголь.

Взяли участь в онлайн-опитуванні щодо запровадження платного рибальства понад 6,5 тисяч респондентів, повідомляє агентство. Респонденти по категоріях розділились так:

  • 86% опитуваних представляли рибалок-любителів,
  • 7% – рибалок-спортсменів,
  • 6% – підводних рибалок,1
  • 1% – інших стейкхолдерів.

Держагенство меліорації та рибного господарства презентувало такі результати опитування щодо добової безкоштовної норми добування (вилову) риби на одну особу. Переважна більшість опитуваних (51% або понад 3,3 тис. осіб) підтвердили готовність платити за понаднормовий добовий вилов риби у кількості 5 кг.

Ще 25% респондентів (понад 1,6 тис. осіб) зазначили нормою 7 кг; 13% респондентів згодні оплачувати вилов понад 3 кг; та 11% вказали інші варіанти.

Рибалки в Україні згодні платити за вилов, більший за встановлену державою норму - ФОТО

«Загалом анкетування показало позитивне ставлення більшості громадян до платного рибальства за формулою: безкоштовна добова норма на одну особу  5 кг риби + за кошти», – прокоментували в Агентстві отримані результати.

В Кам’янському, як писав кілька днів тому «Пильний погляд», рибалки теж за норму безоплатного добового вилову в 5 кілограмів на особу. Місцеві рибалки-активісти зауважують, що будь яка норма – це добре, але суспільно-корисною стане лише тоді, коли державні органи будуть застосовувати цю норму принципово та об’єктивно.

Рибоохоронці нагадали, що метою опитування було краще розуміння потреб рибалок та визначення оптимальної формули щодо платного рибальства. Вивчення громадської думки здійснювалося для формування нової версії Правил любительського і спортивного рибальства.