В Україні стартував проект психологічної підтримки жінок, яким за 50

В Україні стартував проект психологічної підтримки жінок, яким за 50

Проект психологічної підтримки жінок, яким за 50, втілює в життя благодійна організація «Сила віку жінок» за сприяння фонду «Відродження».

Пілотні психотерапевтичні групи для 30 жінок вже почали роботу у грудні. Заняття в них присвячені прийняттю жінками свого віку, змін в організмі і тілі та позитивному відношенню до цього.

Після роботи в групах жінки навчатимуться лідерства, щоб створити антиенджийський рух у всіх регіонах України, сприяти позитивним змінам в політиці у відношенні жінок передпенсійного та пенсійного віку.

Проект реалізують психолог Наталія Підлісна, культуролог Людмила Гарбуз та соціальний робітник Олена Девіс.

«Життя після 50 років для багатьох жінок перетворюється у непомітне для суспільства існування. На роботу не приймають, навіть резюме не читають, великі громадські проекти та ініціативи проходять повз. В розвинутих країнах жінка у цьому віці сама вирішує, чи хоче вона продовжувати кар’єру чи щось змінювати у своєму житті. «Сила віку жінок» вирішила змінити це стереотипне судження суспільства відностно жінок, яким за 50», – пояснює створення проекту її співзасновниця Наталія Підлісна.

Як зазначила соціальний робітник Олена Девіс, головна задача проекту – зламати систему відношення до жінок третього віку як до відпрацьованого матеріалу. За її словами, жінки, які були експертами до 50 років, не стають після цього дурними, непрацьовитими або нетехнологічними. Навпаки, вони мають більше досвіду та навичок, ніж молодші колеги.

У свою чергу культуролог Людмила Гарбуз підкреслює, що «жінка не має терміну придатності, тому що вона – не товар, що швидко псується, який з появою зморшок на обличчі та появою хронічних захворювань стає таким, що варто сховати від очей». Жінка, за словами культуролога, у будь-якому віці заслуговує на повагу, любов та позитивне відношення.

Щоб не пропустити набір наступних груп психологічної підтримки жінок 50+, необхідно долучитися до спільноти «Сила віку жінок» у Facebook. На сьогоднішній день спільнота налічує більш ніж 1200 жінок зі всієї України.