За час війни Дніпропетровщина прийняла 76 поранених дітей із «гарячих» точок

За час війни Дніпропетровщина прийняла 76 поранених дітей із «гарячих» точок

Лікарні Дніпропетровщини за час війни прийняли 76 поранених дітей із зони бойових дій. Маленькі пацієнти – з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Майже у кожного – осколкові травми і складні переломи.  Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Продовжуємо приймати поранених дітей з «гарячих точок». Маємо все, щоб їм допомогти, – сказав голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. – Зараз у лікарнях області залишається 8 маленьких пацієнтів, 2 – важкі. Лікарі від них не відходять». 

Один з пацієнтів – трирічний Денис. Малюка нещодавно доправили до Дніпра з Ізюмського району Харківської області. У нього осколкові поранення всього тіла.

Його мама Поліна згадує, що в день трагедії зранку було відносно тихо. Бахкали десь далеко. Після опівдня почався обстріл. Три снаряди прилетіли на город, ще пару впали біля сараю.

«Коли бігли в укриття, біля свекрухи та мого молодшого сина Дениса розірвався снаряд. Пам’ятаю чорний дим і крики. Інших родичів також заділо. Як могла усім пораненим надала першу допомогу. Трохи пізніше чоловік пішов до криниці за водою. Його накрило ворожим снарядом – загинув», – розповіла Поліна. 

Ховалися у сусідському погребі аж до наступного ранку. Евакуюватися родині допомогли українські військові. Вони ж пообіцяли Поліні поховати її чоловіка.

Поки що родина знаходиться у Дніпрі. Тут маленького Дениску прооперували. Мама – постійно поряд з ним.

«Моїй дитині тут надали всю необхідну допомогу. Син вже нормально себе почуває. Грається, спілкується, їсть», – сказала Поліна.  

За більш ніж три місяці війни ворог поранив майже 450 українських дітей. 243 – загинули.