Як мешканцям Кам’янського врятувати від спраги птахів та вуличних тварин

Як мешканцям Кам’янського врятувати від спраги птахів та вуличних тварин

 Птахи та вуличні тварини в Кам’янському вже потерпають від спраги. Щоб врятувати сусідів, люди могли би ставити в затишних місцях ємності з водою.

Автор: Валентин Фіголь.

Спека, що настала, принесла живим істотам нову небезпеку – спрагу. Найбільше від браку води в літній час потерпають вуличні тварини та дикі птахи в місті.

Якщо кішка може прожити без води кілька діб, то собака чи пташка можуть загинути від спраги протягом доби. Тому вільний доступ до води для них – питання життя чи смерті, нагадують зоозахисники Кам’янського.

Влітку в населених пунктах такими джерелами питної води для тварин стають фонтани. Птахи та звірі п’ють з будь якої калюжі, але в місті така вода отруйна через промислові та транспортні забруднення, і живим істотам то не на користь.

Люди можуть напувати птахів та тварин влітку так само, як підгодовують їх взимку, діляться своїм досвідом юні натуралісти з Кам’янського дитячого екоцентру. Для цього треба поставити десь в затишному зеленому куточку посудину з водою, як це роблять місцеві зооволонтери та юні екологи.

В Кам’янському люди, зазвичай, доброзичливі до інших живих істот: облаштування годівниць для птахів та підгодовування вуличних тварин – звичайна справа для мешканців міста.