На Дніпропетровщині від ворожих обстрілів постраждали 179 житлових будинків

На Дніпропетровщині від ворожих обстрілів постраждали 179 житлових будинків

 На Дніпропетровщині від ворожих обстрілів найбільше потерпає  Криворізький район. Офіційно  визнані постраждалими дві громади – Зеленодольська та Широківська. Там від ударів ракет і касетних снарядів зруйновано 21 житловий будинок, пошкоджено – 158. 

«Криворізький район нині під постійними ворожими обстрілами. На жаль, там загинули 6 людей. Зруйновано та пошкоджено 179 житлових будинків, 2 школи, дитсадок і лікарня», – зазначив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. 

У Криворізькому районі агресор знищив одне підприємство, ще п’ять пошкодив.

«Дві громади Криворізького району офіційно визнані постраждалими внаслідок російської збройної агресії: Широківська та Зеленодольська. З них виїхало майже 15 тис мешканців. Є масштабні руйнування», – сказав голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. 

Ворог обстрілює населені пункти з систем «Ураган», «Смерч». А ще забороненими фосфорними снарядами, наголосив голова Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

«Найбільше потерпають села Зеленодольської громади: Велика та Мала Костромка, Мар’янське. Вони межують із Херсонщиною», – розповів Євген Ситниченко.

Мешканець Малої Костромки Микола Ганістрат каже, ворог постійно «щипає» обстрілами. Сліди від осколків – на покрівлях, парканах, вікнах приватних будинків. Зруйнований єдиний у селі продуктовий магазин. Тепер скупитися їздять до міста.

Перший ворожий «приліт» трапився  у хату місцевого В’ячеслава Богомола. Він якраз сидів вдома, дивився телевізор, коли відчув: на голову почало сипатися. Тепер у пенсіонера немає домівки. Від будинку залишилися самі стіни.

«Зараз сусіди допомагають із матеріалами. Хто чим може. Шифер дали, – розповів В’ячеслав Богомол. – На нашій вулиці ще однієї хати фактично немає, а три дуже постраждали. І на подвір’я снаряди прилітають».

У Зеленодольську ракети прилітали просто у квартири багатоповерхівок. Олексій Вараниця вийшов пізно ввечері до товариша, а коли підіймався сходинами на свій 2-й поверх, раптом почув вибух.

«Ракета спочатку вдарила по балкону на 3-му поверсі, а звідти вже прилетіла до мене в квартиру і у кімнаті вибухнула. Все згоріло. Меблі, телевізор, книги. Осколків багато винесли – цілих 2,5 мішка», – поділився Олексій Вараниця.

«Ситуація у громаді напружена. Щодня територія під обстрілами. Ворог б’є виключно по цивільним об’єктам. На жаль, страждають прості мешканці», – сказав міський голова Зеленодольської громади Дмитро Невеселий.

Від ворожих обстрілів загинули 6 мешканців Криворізького району. Семеро поранено.

Криворізький район найбільше потерпає від ворожих обстрілів. Там від ударів ракет і касетних снарядів зруйновано 21 житловий будинок, пошкоджено – 158

Криворізький район найбільше потерпає від ворожих обстрілів. Там від ударів ракет і касетних снарядів зруйновано 21 житловий будинок, пошкоджено – 158