Перемоги спортсменів з Кам’янського на міжнародних змаганнях з карате та тхеквондо

Перемоги спортсменів з Кам’янського на міжнародних змаганнях з карате та тхеквондо

Юні спортсмени з Кам’янського здобули перемоги на міжнародних змаганнях з кіокушин-кан карате та олімпійського тхеквондо.

Автор: Валентин Фіголь.

Виступаючи в складі збірної Польщі на Чемпіонаті Європи з кіокушин-кан карате в болгарському місті Варна, вихованець Кам’янської федерації кіокушин-кан карате Олександр Беззубченко здобув чемпіонський титул.

Чотирнадцятирічний спортсмен у ваговій категорії до 60 кг провів чотири  поєдинки, в яких переміг бійців з Румунії, Польщі і Сербії. У фінальному поєдинку Олександр здолав колегу по збірній команді.

«Олександр тренувався під моїм керівництвом, – розповідає Олександр Наконечний, інструктор з карате. – Хлопець відзначався великою цілеспрямованністю і подавав великі надії. Його батьки, Роман Анатолійович і Вікторія Олександрівна, надавали постійну величезну допомогу нашій федерації. Для них прогрес сина стояв на першому місці».

Навіть живучі в Польщі, родина Беззубченків щороку відвідувала Україну, і Сашко приймав участь в зборах, які організовувала Кам’янська федерація кіокушин-кан карате. Хлопець в 2020 році вийшов на міжнародний рівень і став показувати дуже хороші результати в складі збірної Польщі, зазначив тренер.

Відзначились спортсмени з Кам’янського і на 14 чемпіонаті Польщі з олімпійського тхеквондо, що відбувся у Білостоці.

Перемоги спортсменів з Кам’янського на міжнародних змаганнях з карате та тхеквондо - ФОТО

Як повідомив спортивний журналіст Віктор Куленко, у змаганнях взяла участь кам’янчанка Софія Курись (перший тренер Роман Курись із ДЮСШ №4). За підсумками чемпіонату Софія, яка виступала за польський клуб «Гусар» (тренер Станіслав Здуняк), стала переможницею у розділі «пумсе» – виконанні формальних вправ з техніки тхеквондо.