В Кам’янському триває заміна магістрального водогону та інші «розкопки»

В Кам’янському триває заміна магістрального водогону та інші «розкопки»

Автор: Валентин Фіголь

І у воєнний час в Кам’янському водоканал міняє магістральний водогін та латає старі мережі, підрядники проводять «розкопки» в зливовій каналізації тощо.

Попри воєнний стан та проблеми з фінансуванням, в Кам’янському продовжуються невідкладні та планові ремонтні роботи в комунальному господарстві.

В Кам’янському триває заміна магістрального водогону та інші «розкопки» - ФОТО

Так, з початку тижня відбувається планова заміна магістрального водогону в районі вулиць Астраханської та 9 Березня. Комунальники міняють півкілометра старої металевої труби на нову пластикову. Роботи ведуться в межах довоєнної інвестиційної програми КП «Аульський водовод» ДОР. Фахівці переконані, що ремонт поліпшить водопостачання західних районів Кам’янського.

Аварійники водоканалу продовжують щодня ремонтувати поточні аварії на водопостачальних мережах. Наприклад, регулярно протікають старі труби по вулиці Матросова: ледве встигнуть комунальники залатати одну дірку – вода дзюрчить в іншому…

В Кам’янському триває заміна магістрального водогону та інші «розкопки» - ФОТО

Надвечір 28 червня водоканал ліквідував аварійну ситуацію і повернув воду в сімейні гуртожитки по проспекту Аношкіна, 148.

Також в Кам’янському продовжуються планові роботи з розчищення зливової каналізації, яка багато де перебуває в аварійному стані. За словами керівників міського ЖКГ, стара система приймання зливових стоків в місті не була розрахована на сучасні зливи, і не встигає приймати всю воду. Тим більше, що дощова вода несе вуличне сміття, крихти зруйнованого дорожнього покриття та різних «підсипок», якими забиваються підземні  зливові канали.

В Кам’янському триває заміна магістрального водогону та інші «розкопки» - ФОТО

Щоб прочищати зливову каналізацію, департамент ЖКГ та капітального будівництва Кам’янського взяв у підряд приватне підприємство «Акватех», у якого є спеціальне обладнання для промивки каналізації під тиском. Але комунікації такі старі й зношені, що застосування тиску їх може взагалі знищити. Тому фахівцям «Акватеху» часто доводиться вручну розкопувати сміттєві завали в каналізаційних колодязях – достоту так, як оце на проспекті В. Стуса.