Особливості літнього догляду за волоссям нагадав знаменитий перукар з Кам’янського

Особливості літнього догляду за волоссям нагадав знаменитий перукар з Кам’янського

Автор: Валентин Фіголь

Мити за забрудненням, а не за графіком, пом’якшувати та зволожувати за відчуттями… Про деякі особливості літнього догляду за волоссям нагадав Андрій Перездрієнко («Перець»), відомий перукар з Кам’янського.

Влітку волосся потерпає передусім від нагріву та ультрафіолетового опромінення – від сонця, одне слово. А також від людських звичок та шаблонів у догляді за волоссям. Волосся ж, особливо в періоди стресу, потребує лагідного, суто індивідуального підходу, акцентував А. Перездрієнко.

Наприклад, влітку питання «як часто мити волосся?» не дає спокою: зачіска більше контактує з повітрям та водою – отже, більше пилюки налипає на волосся.

Мити голову, коли вона відчувається брудною, рекомендує перукар. Неможливо скласти усталений графік – і не варто, зате ви завжди будете відчувати, що волосся чисте.

Що робити з сухістю волосся? Насамперед берегти від пересушування: не зловживати сильнодійними мийними засобами та кондиціонерами. Волосся й так у стресі від сонячного опромінення, від сухого вітру з міською пилюкою!..

«Волосся потребує такої ж обережності, як і шкіра або очі, – нагадує пан Андрій. – А під волоссям теж є шкіра, доволі делікатна. Її може подразнювати ваш шампунь, наприклад – від цього сохнуть і шкіра, й волосся».

Засіб зволожування волосся фахівець з більш ніж 30-річним досвідом рекомендує обирати індивідуально, в залежності від того, який подальший ефект від використання. Наприклад, чи не забруднюється волосся швидше після використання зволожувального засобу, ніж без нього?

Як один з найпростіших варіантів зволоження Перець згадав оприскування зачіски зволожувальним спреєм чи гідролатом з вітамінізованою сумішшю.

Доглядаючи за волоссям, перукар рекомендує більше покладатись на власні відчуття щодо комфорту та краси, ніж на соціальні стереотипи. «Навчитесь доглядати за волоссям – чимало цікавого та корисного дізнаєтесь про себе. Розуміти сигнали свого тіла й адекватно реагувати – необхідна навичка для виживання», – нагадав А. Перездрієнко.