У Кам’янському поліцейські викрили шахрайський call-центр

У Кам’янському поліцейські викрили шахрайський call-центр

За заздалегідь прописаною інструкцією працівники call-центру телефонували людям і під різними приводами виманювали у потерпілих гроші.

Про це повідомили в Кам’янському районному управлінні поліції.

8 серпня поліцейські Кам’янського РУП під процесуальним керівництвом Кам’янської окружної прокуратури провели санкціонований судом обшук в приміщенні call-центру, який розташовувався в центрі міста.

Оператори call-центру представлялися працівниками банку, після чого отримували банківські реквізити та персональні дані громадян. Використовуючи банківські дані шахраї виводили кошти громадян на інші рахунки.

Також, під час слідчих дій було встановлено, що штат співробітників складає 20 чоловік, серед яких були й неповнолітні.

Під час обшуку правоохоронці вилучили з офісу комп’ютерну техніку, мобільні телефони, комутатори  та чорнові записи. Всю вилучену техніку буде направлено на експертне дослідження.

Обшук проводився в рамках кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.

На даний час триває досудове розслідування, під час якого встановлюється всі причетні до незаконного бізнесу та загальна сума завданих збитків.