Заробили більше мільйона гривень: у Кам’янському затримали шахраїв, які продавали неіснуючі товари

Заробили більше мільйона гривень: у Кам’янському затримали шахраїв, які продавали неіснуючі товари

Троє мешканців Кам’янського у соцмережах створили більше десятка сторінок-магазинів. Пропонували мототехніку, мобільні телефони, генератори тощо. Також зловмисники нібито надавали послуги оренди жила на гірськолижних курортах на заході України.

Про це повідомили в Департаменті кіберполіції.

За товари та послуги брали передплату на підконтрольні банківські рахунки, однак надалі припиняли спілкування з клієнтами.

У такий спосіб фігуранти ошукали більше сотні громадян. Загальна сума збитків становить понад 1,2 млн гривень.

Схему шахрайства викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області спільно зі слідчими відділу розслідувань особливо тяжких злочинів ГУНП області та у співпраці з працівниками служби безпеки Ощадбанку.

Правоохоронці провели 13 обшуків за місцями проживання зловмисників і в їхніх автівках. Вилучено ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, SIM-карти, «чорнові» записи. До проведення слідчих дій також було залучено працівників полку поліції особливого призначення.

Двом фігурантам оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри їх спільнику. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.