В МОЗ дали декілька порад, як зроби інгаляції, коли вдома немає електрики

В МОЗ дали декілька порад, як зроби інгаляції, коли вдома немає електрики

Всю країну облетіло фото дівчинки, яка робить інгаляцію на заправці через нестачу електроенергії після дій російських терористів. В МОЗ зібрали декілька порад, як діяти, якщо лікар призначив вашій дитині інгаляції, а електрики вдома немає.

Поради від Міністерства охорони здоров’я України:

  • Розгляньте можливість покупки пристрою для інгаляцій (небулайзера) на батарейках та запасу батарейок або акумуляторів до нього.
  • Обговоріть з вашим лікарем застосування допоміжного пристрою для інгаляцій – спейсера. Він не потребує електрики, але важливо отримати чіткі рекомендації лікаря стосовно дозування ліків. Також слід визначити із лікарем план дій у критичному випадку, якщо немає доступу до небулайзера чи спейсера, а дитині погано.
  • Потурбуйтесь, щоб у вас був перехідник з розетки на usb, а також з прикурювача машини на usb. Таким чином ви зможете хоча б на короткий час увімкнути небулайзер за наявності павербенку або зробити інгаляцію в авто.
  • За потреби перепишіть на листок найближчі Пункти незламності, щоб знати, де поруч можна зробити інгаляцію в разі відключення світла у вас вдома.

Список пунктів є тут: https://www.nezlamnist.gov.ua/