Школярі Кам’янського району отримають планшети для навчання

Школярі Кам’янського району отримають планшети для навчання

Область отримала 1887 сучасних гаджетів. Планшети для онлайн навчання. Їх розподілять між учнями з багатодітних та малозабезпечених родин. А ще – дітьми захисників і переселенців. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

«Через безпекову ситуацію школярі області здебільшого навчаються онлайн. Сучасні гаджети забезпечують рівний доступ до освіти. Вони дозволяють учням бути на зв’язку з вчителями та вчасно виконувати домашнє завдання», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький. 

Планшети розподілять серед дітей захисників та переселенців. А також учнів з багатодітних і малозабезпечених родин. У навчальних закладах Божедарівської громади Кам’янського району 960 вихованців. Гаджети для навчання є не у всіх. Такі діти не мають змоги долучатися до онлайн уроків. Вчителі працюють з ними фактично за індивідуальним графіком.

«Вони прописують таким дітям завдання. Виконавши, учень передає його до навчального закладу. Прагнемо, щоб всі мали змогу працювати хай навіть дистанційно, але у колективі. Надані нам планшети допоможуть у цьому», – поділився начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, культури і туризму Божедарівської громади Руслан Манко.

Отримані гаджети – новенькі та сучасні. Мають достатню потужність і пам’ять для роботи в Інтернеті, виконання домашнього завдання і створення презентацій. У них встановлені і такі платформи, як «Всеукраїнська школа онлайн» та «Вивчаю – не чекаю». Кожна розрахована на учнів різних класів та допомагає у легкому освоєнні нових знань.

Планшети для школярів надав уряд Республіки Корея у співпраці із Міністерством освіти та науки України.