У Кам’янському створено цифровий ресурс для збереження історико-культурної спадщини

У Кам’янському створено цифровий ресурс для збереження історико-культурної спадщини

З метою формування першого цифрового ресурсу історико-культурної спадщини міста, за підтримки Goethe-Institut в Україні, Музеєм історії Кам’янського створено сторінку у Facebook «Кам’янське. Історичний простір». Про це повідомила директорка музею, кандидат історичних наук Наталія Буланова.

За її словами, мета ініціативи – активізація інтересу міської громади  до унікальної історико-архітектурної спадщини, що визначає неповторне обличчя нашого міста, звернення уваги суспільства на важливість її збереження. Це  є особливо актуальним  в наш драматичний час, коли до  традиційних руйнівних факторів, пов’язаних з впливом часу та екології,  додаються прямі загрози всій території України від ворожих обстрілів, воєнних та терористичних атак.

Насичення ресурсу сучасними зображеннями  старовинних будівель, їх інтер’єрів, створить додаткові можливості для їх майбутньої реконструкції та можливого відновлення після війни, – наголошує директорка музею.

Основну увагу  планується приділити історичній частині міста – Верхній колонії, забудова якої велася наприкінці ХІХ – на початку XX ст.

Підписатись на сторінку –https://www.facebook.com/profile.php?id=100090448601114

і долучитись до наповнення її цікавими світлинами може  кожен – підсумувала Наталія Буланова.