Про відпочинок в промисловому місті сперечаються мешканці Кам’янського

Про відпочинок в промисловому місті сперечаються мешканці Кам’янського

Автор: Валентин Фіголь.

Чи доцільно відпочивати на звалищах промислових відходів – сперечаються в соцмережах мешканці промислового Кам’янського.

«Проводимо курси з відновлення нервової системи та енергетичного потенціалу! Зустрічі проходять на свіжому повітрі, у такому гарному місці як Самишина балка», – так анонсували в соцмережі заходи з прибирання території Самишиної балки місцеві мешканці.

Самишина балка – традиційне місце відпочинку та проведення масових заходів для мешканців Кам’янського, нагадують ентузіасти. І сміття, яким завалено балку, теж поприносили кам’янчани.

Про відпочинок в промисловому місті сперечаються мешканці Кам’янського - ФОТО

«У вас з’являться нові знайомства, ми обговоримо всі новини, і поступово ми впорядкуємо не тільки балку, але і свої думки!» – агітують активні мешканці земляків.

Перший захід з прибирання в балці відбувся 20 березня. Відтепер організатори хочуть повторювати такі заходи мало не щодня. «Зустрічаємось на 9:00, вхід у балку нижче Гайдамацького, 39. По можливості візьміть сміттєві мішки та рукавички!» – закликають ентузіасти прибирання охочих.

«Таке собі місце відпочинку. Маю надію, що хтось пам’ятає що це золошламонакопичувач Дніпродзержинської ТЕЦ, тобто місце для зберігання промислових відходів, – прокоментував заклик мешканець Кам’янського. – Приблизно кілька мільйонів тонн золи та шламу. Маю всім надати невеличку пораду, менше відпочивайте на промислових відходах!»

«На жаль, тепер усе Кам’янське – суцільна промзона. Неконтрольовані викиди часто накривають навіть міськраду з парком, – нагадала землякам Любов Алексієвська, місцева екскурсоводка, краєзнавиця та літераторка. – У наполовину викошеному сквері на проспекті Свободи обладнані дитячі майданчики…» Пані Алексієвська закликає сприймати позитивно заклик прибратися хоча б у Самишиній балці. На її думку, балку ще в 70-х роках XX століття мали б перетворити на рекреаційну зону. «Поруч навіть є вулиця Санаторна», – нагадала екскурсоводка.