В Україні хочуть запровадити альтернативу дитячим садкам

В Україні хочуть запровадити альтернативу дитячим садкам

Міністерство освіти і науки планує розвивати альтернативні форми здобуття дошкільної освіти в Україні. Методичні рекомендації щодо послуг у сфері дошкільної освіти наразі винесені для громадського обговорення, повідомляє osvita.ua.

Метою запровадження альтернативних форм дошкільної освіти є розширення доступу дітей раннього і дошкільного віку до якісних освітніх послуг.

Відповідно до методичних рекомендацій щодо запровадження альтернативних форм надання послуг у сфері дошкільної освіти, розроблених МОН і винесених для громадського обговорення, альтернативою класичній дошкільній освіті можуть бути групи короткотривалого перебування та організація індивідуального виховання та розвитку.

Планується, що групи короткотривалого перебування можуть бути прогулянковими, консультативними або сезонними.

Альтернативні форми надання послуг з дошкільної освіти можна буде організувати у дитсадках, школах або закладах позашкільної освіти.

Також для організації дошкільної освіти пропонується використовувати інші приміщення – бібліотеки, центри дитячої та юнацької творчості, клуби, медико-психолого-педагогічні центри тощо.

Очікується, що пристосування та використання для альтернативних форм надання освітніх послуг наявних у громаді закладів (частин їхніх приміщень) дозволить збільшити число дітей, охоплених дошкільною освітою.

Зауваження та пропозиції до проєкту методичних рекомендацій щодо запровадження альтернативних форм надання послуг у сфері дошкільної освіти можна надсилати до 06 червня на електронну адресу [email protected].

ПРОЄКТ РЕКОМЕНДАЦІЙ