Біда від кохання та мрії про майбутнє оновлення в Кам’янському

Стрибок юнака з залізничного мосту через невдале кохання, майбутня реконструкція лівобережного парку та підсумки виконання проектів громадського бюджету в 2018 році – про це говорили в Кам’янському в четвер, 31 січня. Звичайно, говорили і про численні потопи в житлових будинках.
18-річний юнак стрибнув з залізничного мосту, що біля Стели Визволителів, ввечері, 30 січня. Судячи з відео, знятого камерами системи «Безпечне місто», хлопець вийшов на міст та стрибнув просто на проїжджу частину дороги, що веде від залізничного вокзалу повз Стелу. Стрибнув якраз перед маршруткою, що везла пасажирів в Дніпро з вокзалу. До речі, водій іншої маршрутки, що їхала слідом, спробував об’їхати місце події газоном, дорогою був застряг в мокрому глибокому снігу.
Хлопця забрала «швидка», він отримав численні травми і госпіталізований в реанімації. Юнак каже, що стрибнув з мосту через нерозділене кохання, повідомила Олена Тімченко, прес-офіцер Кам’янського відділу поліції. «В подібних випадках молоді люди, зазвичай, намагаються привернути до себе увагу», – висловила припущення офіцер поліції.
Сьогодні стало відомо про нараду під головуванням міського голови Кам’янського Андрія Білоусова. Обговорювали ідею реконструювати лівобережний парк. Збільшити втричі його площу, облаштувати по-сучасному. В цьому році заплановано розробити проект майбутньої реконструкції, а роботи починати в наступному.
Також в четвер відбувся публічний звіт про виконання громадського бюджету в 2018 році. У будівлі міськради зібрались члени координаційної ради громадського бюджету, представники Фонду україно-польського співробітництва ПАУСІ, який сприяв проекту, автори проектів бюджету участі.
Людмила Гончаренко, куратор громадського бюджету від департаменту економічного розвитку Кам’янського, розповіла про проекти, які перемогли в конкурсі. Бюджет участі – 2,5 мільйони гривень, їх розділили між 15 переможцями конкурсу проектів. Самі громадяни, громадські організації, учбові заклади та ОСНи придумували, що вони хотіли б збудувати чи оновити в своєму районі, місті. Серед проектів – придбання медичного обладнання для лікарень, благоустрій територій, тротуари. Переміг у конкурсі Тимур Левченко – художник, намалювавший на стінах будинків, парканах та скейтпарках чимало картин. Наприклад, дівчина у вінку на будинку в районі «Лади».
Було зазначено, що незавершені проекти мають бути завершені в цьому році. Організатори пропонують кам’янчанам долучатись до громадського бюджетування в 2019 році, адже прийом документів починається в лютому (докладніше – http://kam.gov.ua/byudzhet_uchasti/informatsiya_shchodo_byudzhetu_uchasti).