Як рятували голуба в центрі Камянського

Як рятували голуба в центрі Камянського

Автор: Валентин Фіголь.

Голуб заплутався в мотузку, яким був прив’язаний до металевого дроту електрокабель, протягнутий над сквером проспекту Свободи між ТЦ «Райдуга» та колишнім кінотеатром ім. Шевченко. Трапилось це опівдні, 2 квітня.

Хтось із перехожих викликав рятувальників. Співробітники СДПЧ 7 приїхали спецавтомобілем і відчепили птаха.

Навколо зібрались люди – дорослі й діти. Вони аплодували рятувальникам, а дехто активно допомагав виплутати голуба з мотузяного полону.

Птах, випущений на волю, ніяк не міг злетіти. Тоді одна жінка забрала його з собою, пообіцявши людям, що вилікує пораненого.

Отже, дроти, няпнуті по місту як прийдеться – загроза не лише для людей та їх майна, а й для птахів. Нагадаємо, що обірвані та заплутані дроти та кабелі інтернету спричиняють зайву мороку комунальникам, коли доводиться після чергового буревію розбирати завали з повалених дерев. Міське самоврядування кілька разів намагалось прийняти рішення, які б зобовязували тих, хто розвішує дроти та кабелі, до якогось порядку. Остання така спроба була позаторік, після квітневого снігопаду. Тоді самоврядування намагалось змусити прокладачів повітряних ліній укладати угоду з управителями житлових будинків щодо монтажу антен та прокладки кабелів лише згідно спеціально замовлених проектів. Але спроба наштовхнулась на активну протидію підприємців, які вважали такий примус незаконним.