Кіоски Кам’янського: боротьба з хаосом переходить в непомітну стадію

Кіоски Кам’янського: боротьба з хаосом переходить в непомітну стадію

«Війна йде щодня – не на життя, а на смерть», – прокоментував ситуацію з розміщенням та функціонуванням тимчасових торгівельних споруд в Кам’янському Дмитро Щербатов, заступник міського голови. Сьогодні він розповідав депутатам міськради про роботу, що ведеться міським самоврядуванням щодо впорядкування мережі тимчасових торгівельних об’єктів.

Автор: Валентин Фіголь.

Депутатів цікавило: допоки в громадських місцях міста стоятимуть старі, обідрані, брудні кіоски, в яких продають харчі в антисанітарних умовах? Що робить виконавча влада, щоб привести їх роботу до законних меж?

«Жилко (директор КП «Благоустрій» – прим.ред.) тисне власників по максимуму щодо благоустрою об’єктів та прилеглої території», – розповів Д. Щербатов про роботу, яку проводить з підприємцями КП «Благоустрій». Поступово кіоски набирають більш сучасного вигляду, зазначив він як результат цієї роботи.

«Я вже наскакався верхи, – резюмував пан Щербатов торішні зусилля по демонтажу незаконних кіосків. – 144 розливайки прибрали, і це була війна. Хлібні та газетні кіоски я демонтувати не буду!»

Інший напрямок боротьби з торгівельним хаосом – судовий. Влада через суди відміняє право власності на об’єкти, побудовані чи функціонуючі з порушеннями закону. При цьому проводиться робота з суддями, які протидіють цьому процесу. Так, півроку тому міська рада підтримала звернення посадовців про відсторонення судді Савченка від ведення справ зі спірними об’єктами, бо затягував розгляд і губив матеріали. Суддю відсторонили, і процес пішов, нагадав Д. Щербатов.

На червневу сесію буде винесене аналогічне звернення щодо відсторонення судді Нельги, яка, на думку посадовців, також неадекватно розглядає справи – наприклад, справу про право власності на кафе «Баракуда» в сквері проспекту Свободи.

«Зупинимо суддівське свавілля!» – жартвували депутати міськради, слухаючи заступника міського голови.