Серіали Кам’янського: продовження інциденту зі знесеним дитячим майданчиком і зачароване джерело

Серіали Кам’янського: продовження інциденту зі знесеним дитячим майданчиком і зачароване джерело

Валентин Фіголь

Історії з продовженням нагадують, що деякі речі в житті дуже важко змінити, бо якось звикли й так.

Історія про сусідів, що знесли дитячий майданчик біля будинку 4а по вулиці Димитрова, який самі ж 8 років тому випросили в нардепа Царьова, потрапила в поле зору «Пильного погляду» на тому тижні. Тоді між мешканцями виникла сварка з візитом поліції через те, що одні зносили майданчик, а інші були проти. Ініціатори зносу гойдалки казали, що тут збираються гамірливі компанії з випивкою… Сьогодні мешканці, які намагались захистити дитячий майданчик, запропонували свій погляд на конфліктну ситуацію.

Так, вони приходили з дітьми на дитячий майданчик біля під’їзду. Але поводились пристойно, а гамір створювали діти, бо ж гралися. Сусідам, мовляв, не сподобався гамір під вікнами – вони й зрізали гойдалку та ослон. А ще написали заяву в «Оселю» про демонтаж майданчика. Колективну. І в ній є підписи людей, які кажуть, шо не підписували цієї заяви. А декого, чиї підписи стоять, нема в країні. Захисники майданчика кажуть, що просто люди, які його знесли – такі за вдачею, звикли хазяйнувати на свій розсуд у дворі. Забули, як у самих були малі діти.

Мешканці тепер думають просити міського голову Андрія Білоусова про легальний дитячий майданчик.

Тимчасом знову відкрилось джерело водопровідної води на вулиці Сагайдачній, на південь від перехрестя з вулицею Лисенка. З цього місця час від часу дзюрчить ще з тих часів, як це було перехрестям вулиць Черняховського та Беседова. Судячи зі слідів, тут недавно велися земляні роботи.

Витоки з підземних комунікацій в одних і тих же місцях протягом тривалого часу, за визнанням комунальників, забирають до 40% води з водогонів. 27% втрат покривається тарифом на послуги водоканалу, інше – збитки комунального підприємства.

Нагадаємо, тепер у водоканалу є свій представник в міській раді – новий депутат ради Наталія Лисак є заступницею генерального директора стратегічного комунального підприємства. І вона на депутатські комісії міськради ходила ще тоді як депутаткою не була.