Посадовців Кам’янського чекає небувале скорочення

Посадовців Кам’янського чекає небувале скорочення

Приблизно півтори сотні посадовців органів місцевого самоврядування мають бути скорочені в ході змін в структурі виконавчої влади, які очікуються найближчим часом. Проект рішення про такі зміни виноситься на розгляд міської ради на сесії 4 жовтня.

Автор: Валентин Фіголь

Оптимізувати виконавчу владу – пропозиція міського голови Андрія Білоусова, розповіла Тетяна Завгородня, його заступник, керуюча справами міськвиконкому.

Якщо депутати міськради підтримають цю пропозицію, штат посадовців в місті буде скорочено з 702 до 549 осіб.

Головне в реформі – ліквідація районних адміністрацій. Районні служби у справах дітей зливаються в одну міську. При цьому з 28 співробітників служб залишаться 15.

Те саме станеться зі службами соціальної політики: з 3 районних зберуть один департамент соціальної політики, з 161 працівника залишаться 46.

Географічно соціальні служби залишаться в районах, акцентувала Т. Завгородня.

В міському самоврядуванні з’явиться ще один департамент. Міське управління з питань захисту довкілля отримає додаткові 6 посад і стане департаментом. «Тепер задихаємо на повну!..» – жартують депутати в постійних комісіях.

Натомість, майже в усіх інших підрозділах виконавчої влади працівників поменшає.

«Чи справлятимуться посадовці з роботою після скорочення?» – таке питання задавали депутати під час попереднього розгляду проекту рішення.

«Питання страшенно болюче – я знаю, бо працюю з цими людьми! – прокоментувала проект пані Завгородня. – Але час вимагає змін. До того ж, ці зміни – не вічні: подивимось, як працюватиме нова структура».

Депутати в більшості комісій підтримали проект майбутнього скорочення штатів виконавчих органів. Були висловлені сумніви: де влада візьме грошей, щоб заплатити компенсацію звільненим посадовцям… Тепер долю реформи вирішить сесія.

«Це крок вперед, – зазначив депутат Олександр Метель. – Мабуть, це найбільш вражаюче рішення міської ради за всю каденцію!»

депутаты Каменского готовятся к отопительному сезону