Радіодиктант для засуджених та рятувальні роботи для будинку, що підтоплюється в Кам’янському

Радіодиктант для засуджених та рятувальні роботи для будинку, що підтоплюється в Кам’янському

Диктант по радіо до Дня української писемності та мови писали засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Тимчасом управителі житлом рятували від підтоплення 14-поверховий житловий будинок.

Автор: Валентин Фіголь.

Участь у написанні  традиційного Всеукраїнського радіо диктанту національної єдності взяли співробітники Заводського районного відділу філії Центру пробації у Дніпропетровсьікй області. Центр пробації, нагадаємо, опікується засудженими, чиє покарання не передбачає позбавлення волі.

Диктант щорічно проводять до Дня української писемності та мови (відзначається  9 листопада), в ньому беруть участь українці по всьому світу. Цьогоріч захід проводиться вже 19-й раз.

До написання диктанту були залучені засуджені, які перебувають на обліку у Заводському районному відділі.

Об 11 годині 20 хвилин доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка, мовознавець Олександр Авраменко зачитав текст диктанту у студії першого каналу Суспільного радіо «UA Українське». Диктант був на тему: «Від бересту до цифри». Перед початком диктанту О. Авраменко наголосив, що у цьому році введено нові правила написання у зв’язку з нововведеннями в українському правопису.

Захід було проведено з метою підвищення національної свідомості, вдосконалення знань та навичок володіння українською мовою.

Вчора отримала логічне продовження історія з підтопленням багатоповерхового будинку по бульвару Будівельників, 42, початок якої можна прочитати тут.

Біля стіни будинку нещодавно виник провал – яма діаметром біля метра і невідомої глибини, що веде кудись під фундамент.

Як вважають співвласники будинку, провал вимила дощова вода, яка збирається біля стіни будинку після кожного дощу чи розтавання снігу. Біля будинку невдало свого часу спланована територія утворює заглиблення, в якому й збирається величенька калюжа.

Зливової каналізації, як і скрізь по лівому березі, немає. От водичка поступово і проточила собі шлях кудись під стіну будинку.

Спіівласники будинку звернулись до КП «УКОЖФ», звідти прислали фахівція. Той подивився, і за 2 дні по тому, а саме 8 листопада, до будинку прибула бригада від житловиків. Робітники зробили планування відмостки та частини прибудинкової території, щоб зливові води не збирались у заглибині біля будинку.

«Будуть опади – побачимо результат», – каже Любов Карпова, співвласниця будинку.