В Кам’янському відкрилась Школа молодого журналіста

В Кам’янському відкрилась Школа молодого журналіста

Сьогодні в молодіжному центрі «МИР хаб» пройшло перше заняття нового громадського проекту – «Школа молодого журналіста».

Перше заняття нового проекту «Школа молодого журналіста» відбулось сьогодні в молодіжному центрі «МИР хаб», розташованому в будівлі колишнього кінотеатру «Шевченко». До співпраці в ролі викладачів залучені досвідчені журналісти Кам’янського.

До Школи на сьогодні записались зо два десятки людей. Слухачі – люди різного віку й статі: від школярів-старшокласників до дорослих фахівців в інших галузях (наприклад, є одна бухгалтер).

Більшість слухачів зізнались, що прийшли до Школи за новими враженнями або спробувати – «моє це чи не моє». Реального досвіду журналістської діяльності ні в кого з них нема, але багато хто пише вірші чи прозові твори, веде власний блог.

На першому уроці журналісти Сергій Гузь та Валентин Фіголь знайомили слухачів з професією, розповідали про її позитивні та негативні сторони.

Також учні почули про роль преси в житті суспільства, відповідальність представників ЗМІ за свої публікації.

«Важливо, щоб слухачі Школи одразу зрозуміли: робота журналіста цікава і почесна, але досить непроста через високий рівень особистої відповідальності за результат роботи», – підвів підсумки першого дня Валентин Фіголь.