Плани міськвиконкому Кам’янського: безкоштовний проїзд для школярів та міська адміністративна комісія

Плани міськвиконкому Кам’янського: безкоштовний проїзд для школярів та міська адміністративна комісія

Питання порядку денного засідання міського виконавчого комітету, запланованого на 18 грудня, попередньо обговорювались на дорадчій нараді сьогодні.

Автор: Валентин Фіголь.

Виконавчий комітет міської ради в середу розгляне 2 десятки питань. Серед них – бюджет 2020 року та прогнози бюджету 2021-22 років, подорожчання проїзду в міському трамваї до 4 гривень, зміни до попередніх рішень міськвиконкому та міських комісій, притягнення громадян до адміністративної відповідальності, передача та виділення житла, влаштування дітей в прийомні родини тощо.

Цікаві питання було внесено на розгляд виконкому додатково.

Наприклад, міськвиконком планує дозволити безкоштовний проїзд школярів та студентів вищих та спеціальних учбових закладів в автобусах маршруту №14. «Було багато звернень від мешканців лівобережжя, щоб дозволити безкоштовний проїзд дітям, які мешкають на лівому березі, – пояснив Дмитро Конельський, начальник міського управління з питань транспорту та зв’язку. – Маршрут №14 – соціальний, тому пропонуємо зробити проїзд в ньому учнівській та студентській молоді». Маршрут №14 обслуговує комунальне автопідприємство. Компенсації з бюджету за перевезення нових пільговиків перевізник не отримає, зазначив посадовець.

Ще одне нововведення спричинене адміністративною реформою в Кам’янському. В структурі міської ради з’явиться адміністративна комісія. Її повноваження – розгляд питань про притягнення до адміністративної відповідальності громадян за різні порушення КУоАП.

«Були адміністративні комісії при районних радах, потім при районних адміністраціях, – розповів Олександр Білий, керівник юридичного відділу міської ради. – тепер, у зв’язку з ліквідацією райадміністрацій, адмінкомісії об’єднуються в одну, міську, при юридичному відділі».

Також виконком в середу планує розглянути питання про призначення КП КМР «Центральні тепломережі» надавачем послуг з встановлення індивідуального електричного опалення в центральній частині міста. Надавачем аналогічної послуги на Соцмісті та БАМі лишається КП КМР «Південні тепломережі».