Раптова навчальна евакуація та інші профілактичні заходи рятувальників в Кам`янському

Раптова навчальна евакуація та інші профілактичні заходи рятувальників в Кам`янському

Автор: Валентин Фіголь.

Позапланову перевірку виконання вимог законодавства України з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту в Придніпровському металургійному коледжі було проведено 17 грудня інспекторським складом 7-ої державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Співробітники ДСНС перевірили усі шляхи евакуації та евакуаційні виходи, оглянули електрообладнання, наявність і справність первинних засобів пожежогасіння, а також перевірили наявність та працездатність систем протипожежного захисту.

Також було практично відпрацьовано з персоналом та студентами навчального закладу порядок дій у разі виявлення пожежі. За сигналом «Тривога» з застосуванням наявних систем оповіщення відбулась раптова евакуація за легендою «Умовна пожежа в закладі».

На тому тижні рятувальники прийняли рішення влаштувати перевірку протипожежного стану всіх навчальних закладів міста. Вогнеборці попередили: якщо адміністрація ігноруватиме приписи про порушення, інспектори вимагатимуть закривати ці заклади.

Одночасно пожежні продовжують проводити профілактичні заходи серед учнів, виступаючи з лекціями про правила безпеки в побуті та під час навчання.