В пошуках порятунку «Палацу культури металургів» в Кам’янському

В пошуках порятунку «Палацу культури металургів» в Кам’янському

Щоб врятувати культурно-спортивний центр «Дніпровець» та зберегти для металургів можливість дешево займатись фізкультурою, профспілка «Металургів» звертається по допосмогу до міського голови Кам’янського та до приватного бізнесу.

Автор: Валентин Фіголь.

«Ось уже близько півроку не функціонує КСЦ «Дніпровець» – головний центр проведення спортивних змагань та культурно-мистецьких заходів ПАТ «Дніпровський меткомбінат». За словами керівництва ДМК, через процедури банкротства комбінат не може утримувати об’єкти соцкультпобуту. В результаті, спортивні та творчі колективи виявилися під загрозою звільнення», – сказано в тексті звернення профспілки «Металургів» до Андрія Білоусова.

Профспілка стала шукати виходів з кризи: насамперед, можливості металургам та їх дітям продовжити безкоштовні спортивні заняття. Після досягнутих угод між соціальними партнерами ТОВ ВТФ «МІКОМП» і профспілкою «Металургів», працівники ДМК, які є членами цієї профспілкової організації, стали відвідувати приватний спорткомплекс «МіКомп» на безкоштовній основі. Послугами плавального басейну в середньому за тиждень користуються близько 300 працівників ДМК. Можливість відвідувати спорткомплекс «МіКомп» безкоштовно мають понад 2 тисяч металургів.

Ведеться робота і по об’єктах соцкультпобуту, зазначає профспілка. На стадії підписання договір довгострокової аренди культурно-спортивного центру «Дніпровець». Інтерес проявив соціальний партнер ППО «Металургів» -ТОВ ВТФ «МІКОМП” (керівник – Олег Мороз). «Сподіваємось, що найближчим часом функціональність улюбленого металургами і їх сім’ями об’єкта буде відновлено», – пише голова профспілки «Металургів» Олег Нагорний.

Непевна доля дитячої здравниці ДМК «Лісова казка» – заклад, можливо, буде зданий в оренду.

Що ж стосується тренерів КДЮСШ «Металург» і дітей, які відвідують спортивні секції, то після звернення лідера профспілки «Металургів» Олега Нагорного до А. Білоусова рішення було знайдено. Окремі спортивні секції, які функціонують в Палаці культури металургів, під свою опіку взяло місто.

Що ж стосується культури, то художні керівники творчих колективів, серед яких є і національні, на період простою були відправлені по домівках з виплатою 2/3 заробітної плати. З початку нового 2020 року працівникам культури адміністрація комбінату пропонує звільнитися, повідомляє профспілка.

Через відсутність фінансування працівники окремого підрозділу санаторію-профілакторію ПАТ «ДМК» також можуть виявитися «на вулиці».

Голова профкому Олег Нагорний звернувся до міської влади з проханням посприяти у вирішенні ситуації, що склалася. На адресу міського головиа Кам’янського Андрія Білоусова було відправлено чергове звернення. В ньому профспілка резюмує: надії на відновлення фінансування об’єктів соцкультпобуту ДМК немає. Профспілка «Металургів» просить міське самоврядування допомогти у вирішенні подальшої долі цих об’єктів.