Міськвиконком в Кам’янському: оновлення органів та доцільність концесій

Міськвиконком в Кам’янському: оновлення органів та доцільність концесій

Низку рішень щодо життєдіяльності міста прийняв виконавчий комітет міської ради на засіданні 26 лютого. Серед них – оновлення складу різних комісій, а також доцільність передавання в концесію чотирьох комунальних котельних.

Автор: Валентин Фіголь.

На другому в 2020 році засіданні міськвиконком розглядав традиційне для початку року оновлення складу комісій, утворених за напрямками діяльності органів виконавчої влади. Частково необхідність замінити когось з комісарів пов’язана з адмінреформою в місті – об’єднанням колишніх районних органів в міські.

Це об’єднання породило проблеми, які сьогодні посадовці намагаються вирішити. Наприклад, в кожному районі була своя черга людей на поліпшення житлових умов. Як тепер злити 3 черги в одну, щоб було справедливо, запитала член виконкому Валерія Гаркуша, колишня голова ліквідованої Дніпровської райадміністрації? Була людина в районній черзі, скажімо, третьою. А тепер в міській черзі буде тридцятою?.. Поки що члени міськвиконкому не знайшли відповіді на це питання.

Ще приклад:  оновлено постійну комісію з питань визначення стану зелених насаджень в Кам’янському. Це комісія, до складу якої входять посадовці департаменту екології , житлово-комунального господарства та державної екологічної інспекції.

Відбулись зміни і в складі комісії з екологічних питань, утвореної в 2018 році. В комісії, як і раніше, будуть посадовці та представники громадськості (комісар від ГО «Голос Природи, зокрема»). Комісія заснована для розгляду нагальних питань охорони довкілля, але її повноваження незрозумілі навіть самим комісарам.

Змінився склад опікунської ради при міськвиконкомі, розповіла Олена Посилаєва, директор департаменту соціальної політики. Ця рада піклується про соціальний захист дорослих, але недієздатних людей – інвалідів, наприклад. До ради, окрім посадовців соціальних служб, входять представники громадських організацій – наприклад, організації ветеранів АТО/ООС «Патріот-2015», а також організації «Ясла», яка опікується алко- та наркозалежними людьми.

Олена Посилаєва, директор департаменту соціальної політики

Ще одна оновлена комісія, за словами О. Посилаєвої, називається спостережною. Вона займається питаннями соціального патронажу засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання. Комісія організує громадський контроль за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів цієї категорії громадян. Наприклад, розглядає зміну режиму утримання ув’язнених (переведенням з більш суворого на менший тощо).

Виконком прийняв також рішення, яке стосується децентралізації опалення. Члени комітету визначили доцільним здійснення державно-приватного партнерства проекту «Модернізація та експлуатації об’єктів комунальної інфраструктури, які належать територіальній громаді м.Кам’янське: лівобережна котельна по вул.Індустріальна, 2, котельня по вул. Колеусівська, 26, котельня по вул.Дальня, 22а, котельня по вул.Алтайська, 32а з теплотрасами, тепломережами та тепловими пунктами». Партнерство передбачає, що приватний інвестор – ТОВ «Трейд Інвест Холдінг», візьме вказані котельні в концесію (тимчасове володіння), переобладнає їх під тверде паливо, щоб надавати послугу опалення прилеглим житловим масивам. Інвестор, за словами посадовців, має намір вкласти в переобладнання комунальних котельних біля 200 мільйонів гривень.