Поточні роботи та карантинні турботи в Кам’янському

Поточні роботи та карантинні турботи в Кам’янському

У Кам’янському тривають сезонні роботи з благоустрою та планові – з децентралізації опалення. Тимчасом лікарі розповідають про нюанси перебігу карантину в місті: перевіряють земляків, які повернулись з-за кордону та прогнозують загострення хронічних захворювань через нестачу кисню.

Автор: Валентин Фіголь.

Благоустрій міста не зупиняли

Комунальні служби продовжують сезонні роботи з благоустрою. Підрядники департаменту ЖКГ впорядковують сквери та зелені зони.

По місту ведеться обрізка дерев і висадка нових кущів. На даному етапі понад 1,5 тисячі молодих кущів посадили на проспекті Ювілейному, загалом же по місту їх планують висадити більше 5 тисяч, повідомила прес-служба міської ради.

Днями підрядники посадили нові деревця замість саджанців, посаджених під час торішньої толоки та посохлих через брак догляду. Цього разу саджанці трохи товщі за дитячий палець.

Черговий етап децентралізації опалення

Триває модернізація електромереж на Соцмісті. Міський голова Андрій Білоусов побував біля багатоповерхових будинків по вулиці Дунайській де фахівці ДТЕК модернізують мережі та проводиться обрізання дерев комунальними службами міста.

Компанія ДТЕК «Дніпровські електромережі» в партнерстві з містом виконала модернізацію мереж в 56 будинках Соцгорода і БАМу, проведена реконструкція 18 км повітряних ліній, більше 5 км кабельних ліній, а також модернізовані ТП і встановлені 2,5 тисячі «розумних» лічильників, які рахують тариф «день / ніч». Другий транш від міста, який надійшов в березні цього року, передбачає такі ж роботи обсягом на 132 будинки.

«Зі свого боку ми також завершуємо зміцнення внутрішньобудинкових мереж. За кошти міста встановили електробатареї пенсіонерам і людям, які потребують соціального підтримки. Залишилось 1500 квартир, де необхідно встановити індивідуальне опалення. Тим жителям, у яких не буде можливості встановити індивідуальне опалення у своїх квартирах, ми надамо підтримку і зможемо передати їм в оренду на певний термін електроопалювальні прилади, щоб вони могли опалювати свої квартири.

Також ми з 6 квітня відновлюємо роботупунктів прийому документів на установку індивідуального опалення в ЦНАП Південного району та в ЗОШ № 42.

І я закликаю всіх жителів Соцгорода і БАМу, особливо тих, хто ще не оформив пільговий тариф на користування електроенергією, не відкладати це питання, а звертатися в пункти з необхідним пакетом документів», – сказав А. Білоусов.

Медики перевіряють тих, хто повернувся з-за кордону

Тимчасом місто продовжує існувати в умовах карантину. Медичні працівники, зокрема, відвідують за місцем проживання мешканців міста, які нещодавно повернулись з-за кордону. По прибуттю в місто з інших країн після введення карантину, ці люди підписали інформаційну згоду на самоізоляцію.

На даний момент в Кам’янському близько 300 громадян перебувають на самоізоляції через повернення з-за кордону. Медики проводять роз’яснювальну роботу і попереджають людей про необхідність з усією відповідальністю поставитися до карантину. Якщо умови самоізоляції з якихось причин порушуються, поліцейські складають адміністративний протокол, який потягне за собою штраф в розмірі 17 тисяч гривень.

 Загальна захворюваність за останні тижні майже не змінилась – так кажуть лікарі, просячи не посилатись на них офіційно. Згідно офіційних даних, на третину зросла кількість захворювань на запалення легень, у порівнянні з минулим роком. В той же час випадків ГРВІ стало менше, ніж торік.

Карантин знову привчає нас стояти у чергах, але вже з дотриманням “соціальної дистанції”.

Сімейні лікарі поки не спостерігають значного зростання кількості звернень з приводу застуди чи інфекційних хвороб. Але відзначають випадки звернень людей із загостренням сердцево-судинних недугів. «Вдень переживають через карантин, а вночі викликають швидку, бо серце стає чи тиск скаче…» – коментує ситуацію лікар сімейної медицини.

Фахівці, неофіційно, прогнозують також можливе зростання в найближчий час випадків загострення хронічних хвороб. Причина – брак руху і, як наслідок, кисневе голодування тканин організму. М’язи працюють менше, клітини гірше збагачуються киснем – значить, пригнічуються захисні та відновлювальні функції організму.