Злиття лікарень в Кам’янському очима лікаря: пацієнтам може бути навіть ліпше

Злиття лікарень в Кам’янському очима лікаря: пацієнтам може бути навіть ліпше

Приєднання дитячої лікарні №6 до міськлікарні №9 не зменшить обсягів та якості медичних послуг і не приведе до значного скорочення медпрацівників. Так кажуть самі медичні працівники – в тому числі й ті, кого ця новація безпосередньо стосується.

Автор: Валентин Фіголь.

Рішення про приєднання дитячої лікарні до лікарні №9 міське самоврядування Кам’янського  прийняло для того, щоб оптимізувати витрати на утримання медичних закладів. Саме так пояснювали необхідність цього кроку представники влади і самі медпрацівники. Адже місто з бюджету оплачує комунальні послуги і фактично утримує всі будівлі медичних закладів.

Приєднання дитячої лікарні не зменшить обсягів і не погіршить якості медичних послуг. Так кажуть посадовці та лікарі.

«Лікарі та кабінети, ліжковий фонд – все залишиться на своїх місцях», – прокоментував злиття Володимир Братанов, головний лікар дитячої лікарні. Зміни торкнуться, здебільшого, адміністративного та технічного персоналу, пояснив він. Замість двох головлікарів буде один, замість двох харчоблоків та прален – один, може зменшитись кількість водіїв службового транспорту… Всього в лікарні №6 планується скоротити до 3 десятків працівників. З медперсоналу будуть скорочені лише ті, хто не схоче працювати в новому закладі, повідомив В. Братанов.

Як і в будь якій новій справі, очікуються складнощі, визнає головлікар: наприклад, доведеться організувати доставку їжі з харчоблоку лікарні №9. Але все можна вирішити спільними зусиллями колективу, відзначає пан Володимир.

«Пацієнти навіть не відчують різниці після злиття, – прогнозує лікар. – Може, навіть покращиться якість послуг. Наприклад, поліпшиться діагностична база: в нашій лікарні нема КТ, а в 9-й лікарні – є!»

Процес оптимізації медичних установ – неминучий етап медичної реформи, вважає В. Братанов. Змінюються економічні умови, нагадав він – спосіб фінансування, зокрема.