Генеральне прибирання фонтанів, подорож до джерел Кам’янського та привітання від рятувальників  у родинний день

Генеральне прибирання фонтанів, подорож до джерел Кам’янського та привітання від рятувальників у родинний день

День родини в Кам’янському відзначився прибиранням в одному з улюблених місць родинного відпочинку мешканців – на каскаді фонтанів біля меморіалу Матері. Святкового настрою додали екскурсія залами історичного музею, влаштована для родин, а також привітання всім родинам від місцевих рятувальників.

Автор: Валентин Фіголь.

Погодою скористались підрядники департаменту ЖКГ, які обслуговують міські фонтани. Сьогодні вони чистили фонтани у сквері проспекту Свободи. Відключили, спустили воду і чистили струменями води зі шланга. Після миття робітник пофарбував бетонні парапети басейнів.

Каскад біля Матері – популярне місце відпочинку кам’янчан. Тут було змонтовано один з перших в Кам’янському дитячих майданчиків за кошти приватної особи. Майданчик спочатку прикрашали керамічні скульптури Білосніжки та семи гномів, але їх скоро побили відвідувачі.

На цьому майданчику збереглась одна з перших публічних робіт відомого в місті виконавця розпису на стінах.

Влітку відвідувачі тягнуться до води. Тому не дивно, що вистачає охочих похлюпатись у фонтанах. Особливо це полюбляють діти. Але в фонтанах купаються ще й тварини, а також люди, які збирають вторсировину по смітниках. Про це автор якраз днями попереджав відвідувачів – вода геть на всіх одна, і басейн один.

В той же час можна було побачити, як поливають клумби біля фонтанів. Автополивомийка на базі «ЗиЛа» у нас в місті така одна, розповів Олександр, водій. Ця машина в місті з 1996 року, встигла попрацювати і на КП «Дорожник», і на КП «Зеленбуд», і на КАТП. Відремонтована власними руками водія. І готова ще поїздити, пополивати.

Автополивалка поливає квіти по всьому місті, наїжджаючи за день до сотні кілометрів. Тільки з правого берега на лівий – до 40 км! Місцями поливалкою не дістанеш, і робітник, який працює в парі з водієм, поливає рослини відрами. За підрахунками Олександра, його напарник за день перетягає до 2 тон води, поливаючи.

Тимчасом в музеї історії міста сьогодні відбувся захід, присвячений Дню родини. Науковці музею влаштували екскурсію експозицією музею для родин. Гості могли побачити знаряддя та домашні речі з ужитку перших мешканців Кам’янського та його околиць. Чим наші предки молотили збіжжя, мололи борошно, їли борщ, боронились від загарбників. Відвідувачів було небагато. 

Слід відзначити продовження історії про спробу невідомих побудувати на клумбі перед музеєм зупинку громадського транспорту. Частину клумби, яку було засипано шлаком під спорудження зупинку, знову переобладнали під клумбу.

Родинне свято у бійців МНС

Також сьогодні з Днем родини привітав земляків Володимир Ярема, командир Кам’янського підрозділу рятувальників МНС. «Саме рідні завжди підтримають у важку хвилину та порадіють успіхам. Ніде не відчуваєш себе так добре, як у колі близьких», – наголосив рятувальник.