Центр допомоги тваринам буде створено в Кам’янському

Центр допомоги тваринам буде створено в Кам’янському

Проект створення комунального підприємства Кам’янської міської ради «Центр допомоги тваринам» опубліковано на сайті міської ради. Проект має розглянути і схвалити міська рада.

Автор: Валентин Фіголь.

Проект рішення про створення Центру підготував департамент муніципальних послуг та регуляторної політики міської ради.

В проекті сказано, що Центр надаватиме широкий спектр послуг в сфері поводження з тваринами. А саме:

– Надання ветеринарних послуг.

– Надання кінологічних та фелінологічних послуг.

– Забезпечення дотримання Правил утримання домашніх тварин у місті Кам’янське.

– Ведення реєстрації, обліку та здійснення контролю за утриманням і поводженням з домашніми тваринами у місті Кам’янське.

– Здійснення контролю щодо запобігання жорстокого поводження з домашніми та дикими тваринами, що утримуються в умовах неволі у місті Кам’янське.

– Регулювання кількості безпритульних тварин у місті Кам’янське гуманними засобами. Здійснення вилову та тимчасової ізоляції тварин.

– Проведення перевірок з метою контролю за дотриманням громадянами, підприємствами, установами, організаціями Правил утримання домашніх та диких тварин. Контроль за кінологічними та фелінологічними клубами та організаціями.

– Оприлюднення інформації про загублених та знайдених тварин на офіційній web-сторінці підприємства.

– Організація, проведення та прийняття участі у проведенні конференцій, зустрічей, виставок, науково-практичних семінарів за основними напрямками діяльності підприємства.

– Проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення з питань утримання тварин шляхом випуску друкованих видань (довідників, буклетів, проспектів та інше), участь в інформаційних компаніях та культурно-масових заходах за основними напрямками діяльності підприємства.

– Надання послуг з утилізації та захоронення померлих тварин. Контроль за похованням тварин, недопущення самовільного поховання тварин і надання ритуальних послуг.

– Участь у проведенні загальноміських протиепізоотичних заходів.

Центр надаватиме населенню як безоплатні, так і платні послуги за тарифами, затвердженими міським самоврядуванням.

Засновником нового комунального підприємства є громада міста Кам’янське в особі міської ради. Майно та статутний фонд підприємства формуються з внесків засновника.

Нагадаємо читачам, що в липні в місті почалось будівництво об’єкту для утримування безпритульних тварин і різних маніпуляцій з тваринами: стерилізації, ветеринарної допомоги, тощо. Об’єкт споруджується на вулиці Широкій, на колишньому проммайданчику КП «Зеленбуд». Приблизна вартість будівництва – 12 мільйонів гривень з міського бюджету, гроші міська рада вирішила взяти в кредит.