Що за туман стоїть в Кам’янському

Що за туман стоїть в Кам’янському

Сива пелена туману стоїть над Кам’янським зранку 21 червня. Це атмосферне явище, пов’язане з швидким випаруванням дощової води, заспокоюють мешканців посадовці-екологи.

Автор: Валентин Фіголь.

Сива імла в повітрі – це повітря з високим вмістом водяного пару, в якому плавають часточки всякого бруду. Тому вдихати цю суміш неприємно, і чимало людей сьогодні скаржаться на те, що їм важко рухатись або зосередитись на роботі, паморочиться голова тощо.

Цей туман – природне явище, пов’язане з тим, що після значних двотижневих опадів настала спека.

«У зв’язку з підвищенням температури після рясних злив відбувається значне випаровування вологи з поверхні ґрунту, що призводить до наявності туманів випаровування. Зазначене явище найбільш помітно уздовж водних артерій нашого міста і в прилеглих районах», – прокоментували ситуацію посадовці екологічного департаменту Дніпропетровської ОДА. Схоже явище 21 червня можна спостерігати і в обласному центрі Дніпропетровщини.

Сам по собі туман небезпеки для здоров’я людей не несе, зазначають посадовці. Але в індустріальному місті водяний пар в повітрі містить всі елементи промислових та автотранспортних забруднень. Отже концентрація шкідливих речовин в приземних шарах атмосфери, де дихають люди, збільшується.

Втім, червневе сонце швидко випарує вологу із верхніх шарів грунту – і вологість повітря зменшиться, імла зникне, поступившись знайомому сірому смогу.