У Кам’янському з 1 листопада забороняється рибалка в «Калоші» та інших популярних місцях

У Кам’янському з 1 листопада забороняється рибалка в «Калоші» та інших популярних місцях

Читачі «Пильного погляду» пам’ятають, як майже рік тому рибалки-аматори та громадські активісти виступили проти браконьєрського винищення риби у затоці «Калоша». Тоді на певний час рибінспекція ввела заборону на рибалку в затоці. Але вже за кілька тижнів заборону зняли під тиском «впливових бізнесменів». Тоді з’ясувалося, що юридичних обмежень на рибалку в затоці бракувало, аби зупинити браконьєрів.

Автор: Сергій Гузь.

Згідно з наказом Держрибагенства у Дніпропетровській області з 1 листопада цього року забороняється вилов риби на зимувальних ямах. До переліку зимувальних ям включили відразу три популярні місця рибалки у околицях Кам’янського: затоку «Калоша», Курилівський котлован та Новий котлован (його ще називають Новим курилівським котлованом).

Таким чином, вимоги рибалок-аматорів частково були виконані. Адже тепер хижацьке знищення риби браконьєрським знаряддям у «Калоші» неможливо протягом усього зимового періоду. Це ще не повна перемога, адже рибалки вимагають заборонити таке знаряддя, як «пуля», яке браконьєри використовують для багріння риби.

Додамо, що до заборонених місць рибалки у зимовий період потрапили акваторія водосховища в районі села Миколаївка, Карнаухівський рукав, акваторія Дніпра вище греблі ГЕС на один кілометр, акваторія біля села Аули довжиною півтора кілометри, та біля населених пунктів Дніпровське, Верхньодніпровськ і Домоткань довжиною від півтори до майже чотирьох кілометрів.

З повним переліком зимувальних ям та умовами зимової рибалки можна ознайомитись за посиланням: http://dnp.darg.gov.ua/files/10/nakaz_zim_yami_2020.pdf?fbclid=IwAR0KV4UPS45Bx2glTStjMcjEACuTQoHqhv1R1no-gDPRRp5HkG4GCHoTnyg

Читайте також: