Боротьба легальних перевізників з нелегальними триває в Кам’янському

Боротьба легальних перевізників з нелегальними триває в Кам’янському

Другий день поспіль автобуси, які зазвичай возять мешканців Кам’янського в Дніпро, перегороджують місця для стоянки автомобілів біля залізничного вокзалу. Так, за словами водіїв, вони намагаються перешкоджати нелегальним пасажироперевезенням, заважаючи приватним автомобілям паркуватися.

Автор: Валентин Фіголь.

Блокування автобусами місць парковки автотранспорту біля залізничного вокзалу почалось рано вранці 2 листопада. Автобуси, які возять пасажирів в Дніпро, зайняли всю територію вздовж дороги, заважаючи паркуватись машинам таксі та приватним авто.

Водії автобусів зізнались, що хочуть таким чином перешкодити нелегальним перевезенням пасажирів. Справа в тому, що чимало приватних автівок забирають від вокзалу пасажирів. Хтось підбирає попутників, їдучи до Дніпра. Люди залюбки користуються таким способом перевезення.

«В авто зручніше, ніж в автобусі, який збирає пасажирів дорогою, аж поки напхає повний салон», – кажуть пасажири. До того ж, авто може підвезти не лише до вокзалу в Дніпрі, а куди треба пасажиру…

Водії автобусів розповідають, що захищають свої законні інтереси: мовляв, ми працюємо легально, платимо податки – а приватні водії просто збирають з пасажирів гроші в кишеню.

Цікаво, що в стихійній акції проти нелегальних перевезень беруть участь автобуси як місцевих автоперевізників, так і їх конкурентів з Дніпра. Кілька років тому між ними так само точились суперечки через ринок перевезень, і автобуси місцевих блокували на вулицях чужаків. Потім хтось спалив автобус місцевих перевізників на стоянці…

Протистояння перевізників та «стихії» триває другий день. Зранку 3 листопада автобуси знову вишикувались біля вокзалу.

Але «стихія» не здається: водії просто під’їжджають туди, де стоять і чекають пасажири, підбирають попутників і їдуть собі. Пасажири стоять в черзі і чекають. Характерно, що до автобусів на зупинці черги пасажирів немає.

Ніхто ще не звертався до поліції з цього приводу, прокоментувала ситуацію Олена Тімченко, прес-офіцер Кам’янського міськвідділу поліції. Але, якщо є факти блокування дороги і перешкоди дорожньому руху – поліція зреагує.

Тимчасом, вранці 2 листопада, в іншій “точці” підбору пасажирів до Дніпра, в районі зупинки “Південна” на перетині проспекту Конституції та Січеславського шляху, стався інцидент. Учасник протистояння перевізників відібрав фотоапарат у місцевого журналіста, який фіксував події, і видер з нього носій пам’яті. Поліція зафіксувала це як факт перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.