У Кам’янському відбулася сесія міської ради

У Кам’янському відбулася сесія міської ради

26 лютого відбулося засідання 5-ї сесії Кам’янської міської ради. До порядку денного увійшли 45 основних та 9 додаткових питань.

Як ми вже писали, прийнято спільне звернення міського голови Андрія Білоусова та депутатів міської ради до основних містоутворюючих підприємств Кам’янського, що належать холдингу Ріната Ахметова «Метінвест», які наразі відмовляються сплачувати орендну плату за користування землею – ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат», ПрАТ «ЮЖКОКС» та ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод».

Також депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2020 рік,  зміни до бюджету міста та програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2021 рік.

Прийнято рішення про внесення змін до положення про партиципаторне бюджетування (бюджет участі). Так, вартість реалізації одного громадського проєкту збільшено з 200 тисяч гривень до 300 тисяч гривень. Певних змін зазнала й одна з категорій, в межах якої надаватимуться проєкти, а саме категорія «Комунальні заклади, підприємства та установи» отримала назву «Просвіта, охорона здоров’я», а до конкурсу не прийматимуться проєкти, які передбачають виключно покращення матеріально-технічної бази таких закладів та ті, які фінансуються з профільних програм розвитку. Також відтепер депутати усіх рівнів не зможуть виступати в ролі авторів проєктів.

Міською радою затверджено програму розвитку комунального підприємства «Екосервіс», загальна сума реалізації якої у 2021 році складає понад 2 млн 146 тис грн. Одним з напрямків діяльності підприємства є обслуговування комплексної автоматизованої системи екологічного моніторингу, утримання та обслуговування постів спостереження за забрудненням навколишнього середовища та забезпечення доступу до відповідної інформації територіальній громаді міста Кам’янське.

Серед інших планових проєктів рішень, які були ухвалені на засіданні, – здебільшого робочі питання, що стосувалися внесення змін до раніше прийнятих рішень, внесення змін до відомостей комунальних закладів, положень окремих виконавчих органів, земельні питання тощо.

Наприкінці сесії депутати розглянули 2 депутатські запити: від депутатської фракції «Європейська Солідарність» щодо звернення до голови Дніпропетровської облдержадміністрації з питання готовності області до проведення імунізації та вакцинації населення проти COVID-19 та від фракції «Слуга народу» щодо підтримки прийнятого Верховною Радою України ЗУ «Про всеукраїнський референдум» та розроблення проєкту Закону України «Про місцеві референдуми». Обидва запити депутати не підтримали.