Кам’янська прокуратура звітує про успіхи

Кам’янська прокуратура звітує про успіхи

Рівень загальної злочинності минулого року знизився в Кам’янському на 13,3% – до 5 334 випадки проти 6 154 у 2019 році. Про це йдеться у звіті прокуратури, підготовленому для депутатів міськради. У документі зазначається, що завдяки співпраці з іншими правоохоронними органами, рівень розкриття злочинів у нашому місті минулого року становив 54,9%. Це найкращий показник у Дніпропетровській області, де в середньому розкриття злочинів становить 52%.

Попри позитивну статистику звіту, кам’янчанам все ж таки треба мати на увазі, що розкрити вдається лише кожен другий злочин.

У прокуратурі зазначають, що минулого року подано до суду (погоджено) майже 400 клопотань про обрання запобіжного заходу на час проведення досудового розслідування кримінальних проваджень, аби підозрювані не уникли кримінальної відповідальності. З них у 173 випадках клопотання стосувалися тримання під вартою.

У 2020 році місцева прокуратура направила до суду 831 обвинувальний акт, що тут вважають результатом вдалої організації діяльності прокурорів. Всього ж за минули рік за участі прокурорів судами першої інстанції  розглянуто 1000 кримінальних проваджень, з яких у 532 ухвалено вирок.

У звіті окремо зазначено як позитивний результат діяльності прокурорів – відсутність виправдовувальних вироків районними судами міста. Таким чином, вважають у прокуратурі,  упродовж минулого року не допустили фактів незаконного затримання і притягнення до кримінальної відповідальності, відсутні порушення прав громадян при обранні запобіжних заходів, проведенні негласних слідчих (розшукових) дій та під час здійснення судового провадження.