На Дніпропетровщині викрили шахрайський call-центр

На Дніпропетровщині викрили шахрайський call-центр

За процесуального керівництва Криворізької північної окружної прокуратури, в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство), правоохоронними органами викрито діяльність шахрайського call-центру, через який зловмисники під виглядом працівників банків заволодівали коштами довірливих громадян.

Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, організатори незаконної діяльності підшукували непрацюючих молодих людей, які виконували роль операторів, та проводили для них інструктажі щодо ведення розмов з потенційною жертвою. У подальшому, використовуючи спеціальне комп’ютерне обладнання та відомості про клієнтів банків, зловмисники під різними приводами схиляли жертв надавати їм інформацію про номери карток з зазначенням  CVV-коду, що давало змогу миттєво перевести кошти на електронний гаманець шахраїв. Також громадян схиляли до переведення коштів на «резервний розрахунковий рахунок». В подальшому грошові кошти, отриманні незаконним шляхом, конвертувалися в готівкову форму та розподілялися між членами злочинної групи.

Під час проведення обшуків у орендованому приміщенні у Кривому Розі правоохоронцями вилучено 25 системних блоків, мобільні телефони, чернову документацію тощо.