До руху на свіжому повітрі запрошують мешканців Кам’янського спортсмени

До руху на свіжому повітрі запрошують мешканців Кам’янського спортсмени

Сезон тренувань на відкритому повітрі почався з середини травня в Кам’янському. Тренування на природі зміцнюють імунітет, нагадують лікарі та спортсмени.

Автор: Валентин Фіголь.

Про користь руху «оупенейр»

У теплу пору року люди мають можливість займатися фізкультурою та спортом на відкритому повітрі (стадіони, парки, природні території). Під час занять на відкритому повітрі наш організм насичується киснем і вітаміном D, поліпшується зір, зміцнюється імунна і нервова системи, нагадав Євген Колішевський, тренер з карате: «Влітку доцільно більше приділити уваги кросової підготовки, розвитку загальної та спеціальної витривалості».

До руху на свіжому повітрі запрошують мешканців Кам’янського спортсмени - ФОТО

«На свіжому повітрі значно підвищується витривалість завдяки великій кількості кисню, який відновлює організм швидше, – додає Олександр Наконечний, тренер з фітнесу. – Також на природі значно поліпшується психічний стан людини: вона швидше стає спокійною, оптимістичною та врівноваженою».

Тренування на природі зміцнюють імунітет, акцентують тренери. Натомість, як регулярно нагадують лікарі, брак фізичної активності ослаблює захисні сили організму.

«Недостатність рухової активності викликає багато скарг та симптомів: швидку втому, погіршення уваги та працездатності, підвищену нервову збудливість…» – написала науковець-еколог Ольга Медяник в доповіді на науково-практичній конференції «Методика викладання природничих дисциплін у вищий школі».

У літній період року спортсмени інтенсивніше пітніють і разом з водою втрачають важливі для організму компоненти, солі та мікроелементи. Тому, всім, хто вирішив в літній період поліпшити свою фізичну форму важливо стежити за водним балансом, відновлювати в організмі вміст кальцію, солей і мікроелементів.

Можна рухатись разом

Днями в Кам’янському почався сезон відкритих презентаційних тренувань різних видів рухової активності – спортсменів та танцюристів.

У суботу, 15 травня, вихованці лівобережних секцій Кам’янської федерації кіокушин-кан карате відкривають сезон тренувань на відкритому повітрі. Загальне тренування пройде з 13.00 до 15.00 на лівобережній набережній.

Всі учасники тренування будуть розділені на 3-4 вікові групи. З кожною групою буде працювати окремий тренер. Цей захід проводиться у відкритому форматі, в ньому можуть взяти участь друзі вихованців секцій кіокушин-кан карате.

Водночас мистецькі та фізкультурні майстер-класи організують КП «Парки Кам’янського» та КЗ «Спорт для всіх» в парках міста протягом паркового сезону.

Цей спільний проект передбачає низку майстер-класів від тренерів різних видів спорту та танців. Відвідувачі зможуть побачити живі «візитівки» різних напрямів мистецтва та фізкультури, потренуватись разом з інструкторами та вихованцями, познайомитись з ними поближче…

Так, на літній сцені центрального парку вже відбувся майстер-клас студії хіп-хопу «Саламандра 95».

До руху на свіжому повітрі запрошують мешканців Кам’янського спортсмени - ФОТО

«В хіп-хопі головне – ритм та настрій», – акцентувала тренер Дар’я. До майстер-класу долучились діти відпочиваючих в парку. Година минула непомітно…

«Сподіваємось популяризувати таким чином активний спосіб життя, познайомити наших мешканців з напрямками фізкультури та мистецтва в Кам’янському», – кажуть організатори майстер-класів.

Аналогічні заходи заплановано проводити протягом паркового сезону – до глибокої осені. Афішу майстер-класів можна буде побачити в фб-групі КЗ «Спорт для всіх» або «КЗ Парки Кам’янського».