Під Кам’янським зводять «з нуля» амбулаторію для 3,5 тис людей

Під Кам’янським зводять «з нуля» амбулаторію для 3,5 тис людей

У Курилівці будують «з нуля» сучасну амбулаторію. Вона – на 2-х сімейних лікарів. Обслуговуватиме 3,5 тис мешканців Петриківської громади. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Зводимо «з нуля» сучасні амбулаторії. Енергоефективні та комфортні. Мешканці громад зможуть здати аналізи, зробити щеплення та пройти первинні обстеження поруч із домом», – зазначив Валентин Резніченко.

Чекають на новосілля і медики Курилівської амбулаторії. Нині ведуть прийом у старому приміщенні, збудованому майже 60 років тому.

Під нову амбулаторію звели «з нуля» одноповерхівку. Ретельно утеплили її.

«Все будівництво – за сучасними технологіями. Матеріали – екологічні. Утеплення на покрівлі – 25 см, фасаді – 15 см», – розповів виконроб Роман Рубан.

Зараз у розпалі – благоустрій та внутрішнє оздоблення.

«Дуже чекаємо на нову амбулаторію. Приємно, що для нас таке роблять. Радісно на душі», – поділилася медсестра Тетяна Дяченко.

Всередині підрядники облаштовують кабінети для двох сімейних лікарів, денний стаціонар, лабораторію, маніпуляційну.

«Тут можна буде здати аналізи, зробити електрокардіограму. Доступною стане і телемедицина. Консультуватимемося онлайн із фахівцями обласних лікарень», – розповів завідувач Курилівської амбулаторії Василь Турків.

Амбулаторію оснащують надпотужною припливно-витяжною вентиляцією. Вона забезпечуватиме належний повітрообмін і перешкоджатиме накопиченню вірусів, підкреслив Роман Рубан.

Приміщення розділять на два сектори. В одному прийматимуть хворих пацієнтів, в іншому – тих, хто прийшов на медогляд або щеплення.

Проектом передбачили і зручності для маломобільних мешканців. Два ґанки облаштують пандусами. Оснастять і комфортну вбиральню. Медики вже отримали нове службове авто.