У Кам’янському затверджено порядок розгляду електронних петицій

У Кам’янському затверджено порядок розгляду електронних петицій

Розпорядженням міського голови Андрія Білоусова затверджено порядок розгляду електронних петицій, адресованих Кам’янській міській раді.

Громадянин або громадська організація  може звернутися з електронною петицією до Кам’янської міської ради з питань, вирішення яких належить до її повноважень, через розділ «Електронні петиції» на головній сторінці офіційного вебсайту Кам’янської міської ради.

Для цього автору (ініціатору) електронної петиції необхідно заповнити спеціальну форму та викласти суть звернення.

Неправдиві відомості, подані автором (ініціатором) електронної петиції, є підставою для відмови в її оприлюдненні або для виключення з режиму оприлюднення. Не оприлюднюються також повторні та однакові за змістом петиції, збір підписів за підтримку яких вже триває та які містять нецензурну лексику та лайливі вислови.

Електронна петиція, адресована Кам’янській міській раді, розглядається за умови збору на її підтримку протягом не більше як одного місяця з дня її оприлюднення не менш ніж 250 підписів громадян невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду,

Петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян», про що повідомляється автор (ініціатор) електронної петиції.