Де в Кам’янському з користю сховатись від стихії

Де в Кам’янському з користю сховатись від стихії

Сховатись від стихії – зливи чи спеки, а заразом і з користю провести час, запрошують мешканців Кам’янського історичний музей та бібліотеки міста.

Автор: Валентин Фіголь.

«Від дощу та спеки тікай до бібліотеки», – придумали з цього приводу собі гасло бібліотекарі Кам’янського. Сьогодні і вони, і співробітники музею історії міста запрошують мешканців до затишку та затінку своїх закладів.

Окрім захисту від примх стихії, культурні заклади пропонують різні способи розваг та саморозвитку. Адже сьогодні в Кам’янському і музей, і центральна бібліосистема стали майданчиками для самореалізації та спілкування творчих людей, і не тільки місцевих.

Наприклад, 11 червня в центральній бібліотеці відбулась зустріч школярів гімназії №12 – учасників проекту «Пам’ятники епохи» – з заслуженим художником України Петром Чегоркою та заслуженим скульптором України Гарніком Хачатряном.

Де в Кам’янському з користю сховатись від стихії - ФОТО

Розмова була про стосунки митця і влади, ставлення громади до старих та нових пам’ятників, професійне становлення майстрів. Обговорили роль монументів в історії людства.

Відбувалася ця зустріч в рамках Всеукраїнського проекту «Приховані спогади. Продовження» за підтримки. Освітнього центру «Простір толерантності» та ГО CRISP, в якому учні гімназії беруть активну участь. Проект передбачає створення авторських освітніх модулей з історії України на базі місцевих історичних матеріалів.

В міському музеї Кам’янського творче життя проходить теж вельми насичено. Наприклад, протягом одного дня відвідувачі могли побувати на кількох різноманітних заходах. Старшим мешканцям пропонується екскурсія по історико-документальній виставці «Повертаючись у 1941-й…». Для дітей з міських таборів відпочинку – дитячий кінозал «Подорож у казку» та екскурсія-квест «Таємниці українського літа».

Де в Кам’янському з користю сховатись від стихії - ФОТО

Сьогодні в Кам’янському музей та бібліотека новими проектами та трансформаціями своїх послуг демонструють, що історія та література лишаються актуальними та цікавими завжди.