Ціни на Дніпропетровщині продовжують зростати

Ціни на Дніпропетровщині продовжують зростати

Як повідомили в Головному управлінні статистики в Дніпропетровській області, індекс споживчих цін на Дніпропетровщині у травні до попереднього місяця становив 100,9%.

Продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 1,4%, у т.ч. найбільше – фрукти (на 15,5%). У межах 4,5–0,8% зросли в ціні олія соняшникова, рис, маргарин, овочі, цукор, м’ясо та м’ясопродукти, сири, макаронні вироби, хліб, риба та продукти з риби. Водночас зменшилися ціни на яйця (на 15,5%), молоко (на 2,3%).

Приріст цін на алкогольні напої, тютюнові вироби становив 1,0%, при цьому на тютюнові вироби – 1,5%, алкогольні напої – 0,5%.
Одяг і взуття подешевшали на 4,8%, зокрема, одяг – на 5,5%, взуття – на 4,2%.

Ціни на транспорт зросли на 0,1% за рахунок подорожчання послуг залізничного та автодорожнього пасажирського транспорту (на 2,2% та 0,3% відповідно), палива та мастил (на 0,1%). Разом з тим на 0,4% знизилася вартість автомобілів.
У сфері охорони здоров’я підвищення цін склало 0,8%, а саме: на амбулаторні послуги – 1,5%, фармацевтичну продукцію – 0,7%, послуги лікарень – 0,2%.
На 2,0–0,6% підвищились ціни у сферах зв’язку, охорони здоров’я, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла.