Вартість опалення бюджетних будівель перегляне міськвиконком Кам’янського

Вартість опалення бюджетних будівель перегляне міськвиконком Кам’янського

Автор: Валентин Фіголь.

Питання «Про встановлення тарифу на теплову енергію, що виробляється
на установках з використанням альтернативних джерел енергії, «Товариству
з обмеженою відповідальністю «ТРЕЙД ІНВЕСТ ХОЛДИНГ»», розгляне виконавчий комітет міської ради Кам’янського на засіданні 21 липня. Сьогодні, 19 липня, це питання обговорювали члени виконкому та автори проектів на попередній нараді.

Вартість опалення бюджетних будівель перегляне міськвиконком Кам’янського - ФОТОДо міськвиконкому, як доповіла Галина Єрмоленко, директор департаменту економічного розвитку Кам’янського, звернулося ТОВ «ТРЕЙД ІНВЕСТ ХОЛДІНГ» з проханням переглянути тариф на послуги опалення, які надає місту товариство. Це інвестор, який встановив в Кам’янському три десятки модульних котельних для опалення бюджетних будівель – адміністративних установ, учбових та медичних закладів, нагадала Г. Єрмоленко.

Згідно проекту рішення, підготовленому департаментом економічного розвитку, виконкому пропонується встановити тариф на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії, на рівні 90 відсотків середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, затвердженого Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України 25 березня 2021 року, для потреб установ
та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету. Це буде 1638 гривень за гігакалорію, пояснила посадовець.

Загалом тариф на послуги опаленні від ТОВ «ТРЕЙД ІНВЕСТ ХОЛДИНГ», резюмувала пані Єрмоленко, разом з транспортуванням теплоносія та ПДВ, становитиме 1966,12 гривень за гігакалорію.

Це вище на 8% за нинішній тариф, зауважила директор департаменту економрозвитку Кам’янського.

Члени міськвиконкому не мали запитань до доповідача. Долю подорожчання вирішить голосування на засіданні 21 липня.