Харчоблоки дитячих закладів Кам’янського перевірено на стафілокок

Харчоблоки дитячих закладів Кам’янського перевірено на стафілокок

Харчоблоки дитячих закладів Кам’янського було раптово перевірено на стафілококк. Такі перевірки відбулись по всій Україні. Кожний десятий працівник харчоблоків заражений стафілококом, відзначає Міністерство охорони здоров’я України.

Автор: Валентин Фіголь.

Раптові перевірки працівників харчоблоків у закладах освіти на золотистий стафілокок регіональні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України розпочали 11 жовтня. Перевірки проводились на виконання постанови головного державного санітарного лікаря України від 7 жовтня, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації.

Перевірки відбулися в 3002 закладах. Перевірили 1410 заклади дошкільної освіти, 1477 закладів загальної середньої освіти, 8 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 77 інтернатів, 30 інших закладів.

За 8 днів перевірок, повідомило міністерство, було обстежено 9117 осіб, із них: 3951 — у закладах дошкільної освіти, 4610 — у закладах загальної середньої освіти, 44 — у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 436 — в інтернатах, 76 — в інших закладах.

За результатами обстежень 940 осіб мають позитивний результат тесту на носійство стафілококу, серед них: 422 особи — у закладах дошкільної освіти, 455 — у закладах загальної середньої освіти, 3 — у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 55 — в інтернатах, 5 — у харчоблоках інших закладів.

Виявлені носії інфекцій будуть відсторонені від роботи на час лікування й до повного одужання.

В Кам’янському теж проводились такі перевірки в дитячих закладах, розповіла Тетяна Оніщенко, директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янського. Поки що департамент не отримав жодних повідомлень від санітарних медиків про результати перевірок. І цю мовчанку можна вважати гарною ознакою, зауважила посадовець. Хоча заспокоюватись щодо результатів ще рано, вважає Т. Оніщенко: ще 2283 результатів дослідження очікуються.

Школи Кам’янського, нагадала пані директор департаменту, з 19 жовтня перебувають на дистанційній формі навчання. Дитсадки працюють, всі харчоблоки функціонують.