Узяти під опіку кожну лавочку, гойдалку чи клумбу планує міське самоврядування Кам’янського

Узяти під опіку кожну лавочку, гойдалку чи клумбу планує міське самоврядування Кам’янського

Щоб утримувати в порядку лавочки, урни, гойдалки та клумби, міське самоврядування Кам’янського готує до затвердження Програму благоустрою території міста на 3 роки вперед.

Автор: Валентин Фіголь.

Програму благоустрою території Кам’янського на 2022-24 роки готують до затвердження на грудневій сесії міської ради.

Програма має забезпечити, згідно проекту рішення міськради, належне утримання об’єктів благоустрою на території міста. Вона визначає, що будь яка територія міста – парк, тротуар, газон чи цвинтар, є об’єктами благоустрою. А кожна урна, лавочка, дерево чи гойдалка – елементами благоустрою.

Проектом передбачено комплекс заходів з утримання елементів та об’єктів благоустрою в належному технічному та санітарному стані.

Передбачається, що всі ці об’єкти будуть інвентаризовані та паспортизовані, на них буде виготовлено землевпорядну та технічну документацію. На це Програмою передбачено фінансування: по мільйону гривень на рік на інвентаризацію та по 2 мільйони – на документацію.

За Програмою, місто планує фінансувати заходи з благоустрою в розмірі 470 мільйонів гривень на рік. Зокрема, 390 мільйонів на 3 роки планується виділити на поточні ремонти об’єктів та елементів благоустрою, 120 мільйонів – на їх капремонт.

Також Програма передбачає утримання об’єктів та елементів благоустрою в належному санітарному та санітарному стані, на це заплановано 110 мільйонів на рік. Придбання нових елементів благоустрою планується фінансувати в межах 10 мільйонів на рік. Заходи з озеленення – по 40 мільйонів гривень на кожен рік Програми і по 35 мільйонів – на охорону об’єктів благоустрою.

Винесення Програми на розгляд міської ради Кам’янського робить неактуальним інший проект – Порядок погодження паспортів опорядження фасадів будівель, будинків та споруд на території міста Кам’янське. Про цей Порядок «Пильний погляд» розповідав на тому тижні.

«Багато питань перетинаються в Програмі благоустрою та в Порядку погодження паспортів фасадів», – прокоментувала ситуацію Юлія Саєнко, начальник міського управління архітектури та містобудування. За її словами, Порядок був написаний ще з рік тому, але досі не виносився на розгляд сесії. А тимчасом департамент ЖКГ та капітального будівництва розробив власну Програму благоустрою.

Щоб не розглядати два проекти документів з практично однаковими функціями, архітектори планують зняти проект Порядку затвердження паспортів фасадів з порядку денного грудневої сесії міськради Кам’янського.