Громадам Дніпропетровщини ЄС допоможе розробити стратегії розвитку

Громадам Дніпропетровщини ЄС допоможе розробити стратегії розвитку

Шести громадам Дніпропетровщини допоможуть розробити стратегії розвитку. Вони долучилися до проєкту «Програма ЄС Міцні Регіони» та вже підписали меморандуми про співпрацю з німецькою компанією GIZ. Про це повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Учасниками проєкту стали шість громад Дніпропетровщини –  Апостолівська, П’ятихатська, Перещепинська, Петриківська, Покровська та Солонянська. Його мета – підвищити у селах  якість надання найважливіших послуг», – розповів директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Андрій Рубан.

Перший етап проєкту – стратегічне планування. Громадам допоможуть розробити стратегії розвитку для соціальних, медичних та адміністративних установ або вдосконалити вже існуючі.

Далі пріоритетні заходи зі стратегій втілюватимуть у життя за підтримки ЄС та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Співробітники установ та місцевих рад зможуть підвищити кваліфікацію на спеціалізованих тренінгах. Їх проводитимуть міжнародні та національні експерти.

Проєкт  «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України» співфінансується Європейським союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).