ТОП досягнень в освіті на Дніпропетровщині за 2021 рік

ТОП досягнень в освіті на Дніпропетровщині за 2021 рік

Минулого року в Дніпропетровській області реконструювали 6 шкіл. Звели “з нуля” 2 дитсадки. Для підвозу учнів та вчителів закупили 29 нових автобусів. 

Про основні досягення у сфері освіти за минулий рік розповів голова Дніпропетровської  облдержадміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, у 2021 році втілили майже 100 інфраструктурних проектів. Модернізували школи, будували дитсадки, оновлювали шкільний автопарк.

ТОП досягнень Дніпропетровщини у сфері освіти за минулий рік:

Реконструкція 6 шкіл:

ТОП досягнень в освіті на Дніпропетровщині за 2021 рік - ФОТО

У 2021 році осучаснили 6 шкіл за програмою Президента України “Велике будівництво”. У реконструйованих школах навчаються діти у Дніпрі, Апостоловому, Петропавлівці, Сурсько-Литовському.

Ремонти у школах провели за новітніми стандартами. У будівлях замінили внутрішні комунікації, утеплили фасади, облаштували яскраві та затишні класи. Крім того, зробили заклади доступними для дітей з інвалідністю: встановили пандуси й уклали тактильну плитку, обладнали окремі санвузли.

Будівництво та термомодернізація дитсадків:

ТОП досягнень в освіті на Дніпропетровщині за 2021 рік - ФОТО

Минулого року в області звели “з нуля” 2 дитсадки – у Покрові та Старих Кодаках. Це сучасні та енергоефективні дошкільні заклади, безпечні та безбар’єрні. У нових садочках є затишні спальні, просторі ігрові, зручні майданчики на подвір’ї.

Термомодернізували 3 дитсадки: в Софіївці Криворізького району та П’ятихатках. У будівлях були замінені покрівлі, вікна та двері. Утеплили та розфарбували фасади в яскраві кольори.

Оновили шкільний автопарк:

ТОП досягнень в освіті на Дніпропетровщині за 2021 рік - ФОТО

Придбали 29 нових шкільних автобусів та передали їх до найвіддаленіших громад Дніпропетровщини. Новий транспорт розрахований на 30 місць. Кожне сидіння обладнане паском безпеки. Шкільні автобуси закупили коштом держсубвенції.

Варто зазначити, що шкільний автопарк Дніпропетровщини – один з найбільших в Україні. Понад 20 тисяч дітей підвозять до навчальних закладів 500 автобусів.