Про права та безпеку у віртуальному світі нагадали правники школярам Кам’янського

Про права та безпеку у віртуальному світі нагадали правники школярам Кам’янського

Правовий урок на тему: «Цифрові права дітей та безпека в соціальних мережах Тік-Ток та Інстаграм» для учнів 9-х класів НВК «Гімназія № 11» відбувся у Кам’янському до Міжнародного дня захисту даних.

Автор: Валентин Фіголь.

Урок для школярів провів директор Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Дишлюк. Організувала ж інформаційно-профілактичну акцію «Вибір за тобою» Кам’янська міська рада. Метою акції взагалі та правового уроку зокрема стало підвищення правової обізнаності користувачів соціальних мереж, у першу чергу дітей, щодо захисту особистої інформації онлайн.

Під час уроку говорили про те, які у неповнолітніх взагалі є права та  обов’язки. Основну ж увагу приділили правам кожної дитини на інформацію, які визначені Конвенцією ООН про права дитини. Це права на вільне спілкування і висловлювання думки в соціальній мережі, на недоторканість приватного життя й власності на персональні дані, а також праву доступу до електронної мережі. Наприкінці уроку кожному учню було вручено «Паспорт прав дитини».

Про права та безпеку у віртуальному світі нагадали правники школярам Кам’янського - ФОТО

«21 сторіччя – це ера інформаційних технологій. Разом з тим, майбутнє кожної нації та людства в цілому потенційно залежить від покоління, що підростає. Тому й питання забезпечення прав дітей в інтернеті є одним з найбільш актуальних», – прокоментував захід директор Кам’янського МЦ з надання БВПД А. Дишлюк.